Omslagsbild: Grand Danois

Översättare: Ninni Holmqvist
Utgivningsdatum: 2018-01-04
Recensionsdatum: 2018-01-22
ISBN: 978-91-1-308057-4

Grand Danois

Kom på fest hos världens ensammaste man. Möt författaren som reser till Tokyo för att dö. Följ med pojken som får lära sig att man inte får missbruka ett förtroende. Jogga motvilligt upp bredvid grannfrun som springer lite långsammare än du. Följ med till USA för att söka upp Angelo Badalamenti.

Novellerna i Grand danois är en undersökning av ensamhetens väsen, dess möjligheter och omöjligheter. Men som all stor litteratur är den så mycket mer. Daniel Dencik presenterar här nio obarmhärtigt täta noveller om livet och döden, om att vara konstnär, om val och konsekvenser.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Rasande skickligt skrivna och läsvärda är Denciks noveller i alla händelser.” Ellen Mattsson
Göteborgs-Posten
”Novellerna drar en framåt med en ren men poetiskt förtätad prosa som bär, också när tankegodset väger väl lätt.” Amanda Svensson
Sydsvenskan

Daniel Dencik, född 1972, är författare och regissör. Han debuterade med diktsamlingen Lyn på en motorvej 1998 och har kommit ut med flera kritikerhyllade böcker i Danmark. Han har dessutom regisserat flera prisbelönta filmer, både dokumentärer och spelfilmer. Med Grand danois introduceras han på svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.