Omslagsbild: Främlingen

Översättare: Ingrid Wikén Bonde
Utgivningsdatum: 2018-03-14
Recensionsdatum: 2018-04-03
ISBN: 978-91-1-308069-7

Främlingen

Det är Europa runt 1070 e.kr. Vidgis är en ung normandisk kvinna. David är jude. Deras kärlek är förbjuden och deras flykt farlig, men till slut når de en liten bergsby där den judiska befolkningen lever i fredlig samvaro med de kristna. Men andrummet varar inte och flykten har bara börjat.

Det är oroliga tider och korstågen härjar i södra Europa. En stor här på väg till Jerusalem passerar byn och bränner synagogan där byns judar befinner sig. Efter förödelsen är Vigdis ensam kvar med en bebis. Hon bestämmer sig för att försöka ta sig till Jerusalem för att leta efter sin familj. Det blir en lång och mödosam resa för en ensam kvinna. En flykt, en resa hem vad ett hem nu är.

Främlingen är stark kärlekshistoria mellan en kristen flicka och en judisk pojke i en tid av religiösa oroligheter. Intoleransen är på väg att skapa kaos i hela Europa med omnejd samtidigt som människor i sin vardag, både i kristna och muslimska länder, lever sida vid sida i samförstånd. Historien upprepar sig.

Mer om författaren
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"En påminnelse om ett annat Europa, ett Europa långt före nationalstaternas tillblivelse, men ändå redan präglat av dagens konflikter."

Stefan Hertmans, född 1951 i Gent, är en av de stora flamländska författarna idag. Han introducerades på svenska med romanen Krig och terpentin (2015), som utsågs till en av årets 10 bästa böcker 2016 av The New York Times. Hertmans har tilldelats flera litterära priser i Holland och Belgien och är även professor i konstvetenskap.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.