Omslagsbild: Prosa

Utgivningsdatum: 2017-12-21
Recensionsdatum: 2018-01-15
ISBN: 978-91-1-308106-9

Prosa

urval och förord Kristina Hallind

Elsa Grave (1918-2003) framstår i dag som en av 1900-talets viktigaste svenska författare. En modernist vars inflytande sträcker sig ända in i våra dagar. Hon debuterade 1943 och gav ut arton diktsamlingar, fem prosaböcker samt skrev ett tiotal teaterpjäser. I första hand var hon lyriker och fick utmärkta recensioner av tidens bästa skribenter. Hon arbetade fram en stil med en mustig ironi som gör narr av alla heliga kor. Hon var också en efterfrågad uppläsare och bildkonstnär.

I januari 2018 är det 100 år sedan hon föddes och i samarbete med Elsa Grave-sällskapet ger Norstedts ut tre volymer med ett urval ur hennes författarskap. De inleds var och en med ett förord: Dikter av Eva Lilja, Pjäser av Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Prosa av Kristina Hallind, vilka också står för urvalet i respektive volym.

59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2017

NYHETER

Elsa Grave 100 år

Norstedts firar en av modernismens mest betydande lyriker och samlar hennes verk i tre volymer.

Foto: Bosse Wahlén
Se fler nyheter

Elsa Grave (1918–2003) debuterade 1943 och gav ut arton diktsamlingar, fem prosaböcker samt skrev ett tiotal teaterpjäser och betraktas som en av våra viktigare modernister. Hennes inflytande sträcker sig in i våra dagar. Lagom till hennes 100-årsdag ger Norstedts i samarbete med Elsa Grave-sällskapet ut tre samlingsvolymer: Dikter, Pjäser och Prosa.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.