Omslagsbild: Odlarliv

Fotograf: Göran Thorén
Utgivningsdatum: 2018-03-02
Recensionsdatum: 2018-03-21
ISBN: 978-91-1-308124-3

Odlarliv

på Kniva Trädgård

Många drömmer om ett liv på landet. Trädgårdsmästarna André Strömqvist och Andreas Graveleij längtade dessutom efter att få odla mer och större. I Kniva, utanför Falun, hittade de sitt paradis: 1600 kvadratmeter tomt och en intakt gammal lanthandel från 1930-talet.

Lanthandeln är idag en välsorterad trädgårdsbutik och den nästan växtfria tomt de tog över har fyllts med odlande i alla dess former. Här berättar de om hur de skapat en hållbar trädgård, präglad av platsens landskap och historia. Följ med på en odlarresa som går från noll till hundra på bara några år. Det handlar om att så och ta sticklingar, om växthusodling som förlänger säsongen och om den viktiga pollineringen bland frukt och bär.

Lär dig att anlägga en sparrislist och hur du fyller din trädgård med nattdoftande blommor. Läs om måste-ha-växterna och värdefulla rariteter som gått i arv. Men också monsterväxterna som snabbt ger en frodigare känsla, så att du likt en Nils Karlsson Pyssling kan gå runt bland höga solrosor och långa rankor av skogsklematis.

Med stor entusiasm och djup kunskap visar författarna hur man kan ta över en plats, och göra den till sin egen.

NYHETER

Nominerade till Årets Trädgårdsbok 2018

Odlarliv på Kniva Trädgård och Spenat i stan har chans att få priset som delas ut under Bokmässan.

Äntligen dags att börja planera för vårens och sommarens odling!

Böckerna Odlarliv och Spenat i stan ger dig bästa förutsättningarna för en lyckad odlingsäsong, oavsett om du odlar i trädgård eller på balkongen.

Se fler nyheter

André Strömqvist är trädgårdsmästare och kulturmiljöspecialist. Han skriver regelbundet i Allt om Trädgård och är författare tilll Odlarens handbok (2012) och Trädgårdsmästarens anteckningar (2016). Han beskriver sig själv som trädgårdsmissbrukare och har så länge han kan minnas varit passionerat intresserad av trädgård, arkitektur och historia. Redan som sjuåring planterade han en kastanjekärna utanför sitt sovrumsfönster. 14 år senare blommade en hästkastanj.

Mer om författaren

Andreas Graveleij är trädgårdsmästare, formgivare och blomsterdekoratör och har tidigare arbetat på Näsuddens handelsträdgård i Stockholm.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.