Omslagsbild: Sången om en son

Utgivningsdatum: 2018-04-26
Recensionsdatum: 2018-05-14
ISBN: 978-91-1-308130-4

Sången om en son

"Du vet varför jag är här pappa." I det trista villaområdets furukök konfronterar en son sin far. Det är dags att slita upp alla de gamla såren - slagen, rasismen, rötterna som aldrig vidnämnts och som aldrig uttalats. Våldet i att göras till en son, att adopteras, att stöpas till man. Det är dags att sluta fly och att hitta hem i en fientlig värld.

Konfrontationen med fadern blir också inledningen på en uppgörelse, inte bara med familjen och uppväxten, utan också med sig själv, de nära vännerna och livets innehålls­löshet. Klubbnattens svettiga ennattsligg, kickarna och teaterscenens åtråvärda bekräftelse finns där som ständiga följeslagare men kan aldrig formas till platser som går att kalla hem. Det är dags att en gång för alla sluta göra livet till ett skådespel, vilket blir en resa till något okänt utan möjlighet att vända tillbaka.

Sången om en son är en blixtrande debutroman om identitet, svek, självkänsla - och om den kärlek som inte väjer för något.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2018
”Imponerande debutroman” ”… både uppslitande och nödvändig läsning.”    
”En stark debut … rör sig från sprucken bas, via avgrundsvrål, till sköraste sopran. Det är omskakande, rått och vackert.”
”…en uppiggande modig debut, en som vågar vara smutsig.”
”Sången om en son är en bitsk, rolig och ovanligt konsekvent genomförd debutroman. Som uppgörelse med den unga, svenska tomhetsprosan är den mycket välkommen.”

NYHETER

”Jag hade aldrig haft en tanke på att bli författare innan jag blev det”

Joel Mauricio Isabel Ortiz debuterar med Sången om en son. Vi pratar med hen om viljan att påverka – och begäret att bli lyssnad till.

Se fler nyheter

Född 1987 i Colombia. Uppvuxen i Norrköping. Författare, dramatiker, skådespelare och musikalartist.

Utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola samt Balettakademien i Göteborg. Under 2017 bedriver hen ett residensår på Riksteatern som dramatiker och regissör.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.