Omslagsbild: Himlen måste sakna en ängel

Utgivningsdatum: 2018-03-12
Recensionsdatum: 2018-03-28
ISBN: 978-91-1-308149-6

Himlen måste sakna en ängel

Det är sommaren 2015. Hon befinner sig på en idrottsplats när telefonsamtalet kommer: "Sitter du ner?"

Hon får veta att hennes son Leo har varit med om en fruktansvärd kanotolycka på ett konfirmationsläger i Åre. Ingen kan svara på hennes upprepade fråga: "Lever han?" Leo har hamnat i iskallt vatten och därefter drabbats av hjärtstillestånd. Först efter att ha legat död under ytan i flera timmar hittas han. Död. 14,5 grader i kroppstemperatur. Men efter sex timmar lyckas räddningspersonalen på ett mirakulöst sätt få hans hjärta att börja slå igen.

Ändå kan ingen svara på om han kommer att överleva olyckan. Läkarna flackar med blicken och mumlar att även om han mot alla odds skulle vakna så är chansen liten att han någonsin reser sig ur sängen igen. Men mitt i den värsta förtvivlan lutar sig en sjuksköterska fram och säger: "Linn, jag känner att han finns därinne. Jag kan inte förklara det men när jag tar i honom så känner jag att han finns där."

Det är de vackraste orden hon någonsin hört. Och där börjar den långa resan tillbaka till livet.

Himlen måste sakna en ängel är en hjärtslitande berättelse om en familj, om en fruktansvärd olycka och om de inblandades "liv efter döden". Men lika mycket är det en berättelse om sorg, kris, ilska, hopp, hjältar och hur man lever vidare när livet inte blir som det var tänkt. 

Mer om författaren
246 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Linn Maria Wågberg
Utgiven: mars 2018

NYHETER

”Det händer inte mig. Inte min son. Inte mitt barn”

Skavlan-aktuella Linn Maria Wågbergs bok Himlen måste sakna en ängel är en hjärtslitande berättelse om en familj, om en fruktansvärd olycka och om de inblandades ”liv efter döden”. Vi bjuder på ett avsnitt av boken.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Linn Maria Wågberg, född 1975, var tidigare sångerska i gruppen Sonic Dream Collective och är numera soloartist, kompositör, textförfattare, föreläsare och producent. Himlen måste sakna en ängel är hennes debut som författare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.