Omslagsbild: Dikter

Utgivningsdatum: 2017-12-21
Recensionsdatum: 2018-01-15
ISBN: 978-91-1-308073-4

Dikter

urval och förord Eva Lilja

Elsa Grave (1918-2003) framstår i dag som en av 1900-talets viktigaste svenska författare. En modernist vars inflytande sträcker sig ända in i våra dagar. Hon debuterade 1943 och gav ut arton diktsamlingar, fem prosaböcker samt skrev ett tiotal teaterpjäser. I första hand var hon lyriker och fick utmärkta recensioner av tidens bästa skribenter. Hon arbetade fram en stil med en mustig ironi som gör narr av alla heliga kor. Hon var också en efterfrågad uppläsare och bildkonstnär.

I januari 2018 är det 100 år sedan hon föddes och i samarbete med Elsa Grave-sällskapet ger Norstedts ut tre volymer med ett urval ur hennes författarskap. De inleds var och en med ett förord: Dikter av Eva Lilja, Pjäser av Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Prosa av Kristina Hallind, vilka också står för urvalet i respektive volym.

59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2017

Elsa Grave (1918–2003) debuterade 1943 och gav ut arton diktsamlingar, fem prosaböcker samt skrev ett tiotal teaterpjäser och betraktas som en av våra viktigare modernister. Hennes inflytande sträcker sig in i våra dagar. Lagom till hennes 100-årsdag ger Norstedts i samarbete med Elsa Grave-sällskapet ut tre samlingsvolymer: Dikter, Pjäser och Prosa.

Mer om författaren
Photo

Eva Lilja är professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs Universitet. Hon har bl.a. givit ut en monografi om Sonja Åkesson, Den dubbla tungan 1991, en metrisk teoretisk skrift, Dikters ljudbild 1999 och har publicerat ett antal uppsatser om modernistisk poesi.

Läs mer om Eva Lilja på hennes hemsida, Litteraturvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.