Omslagsbild: Jag går och lever

Utgivningsdatum: 2018-04-05
Recensionsdatum: 2018-04-23
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-308222-6

Jag går och lever

Tove bor på landet med farsan, en opålitlig skiftarbetare, syrran som flyttat hem igen, är arbetslös och orkeslös och mest bara ligger på sitt rum och onanerar. Mamman har dragit. Tove rör sig liksom viljelöst mellan den fasansfulla högstadiemiljön som präglas av övergrepp, kaos och pennalism, hemmafester hos skitiga killar i skitiga hus med bedövande sprit, och hemmet, som hon vill vara i så lite som möjligt. I byn bor de samhällsfrånvända, dårarna och andra udda existenser.

Hur ska man gå genom dagarna? Hur kommer man någonsin härifrån? Går det att tro att några av alla händer kan vara kärleksfulla? Jag går och lever är en fruktansvärd käftsmäll, skoningslös, det är så hårt i den här världen, och fult och våldsamt och hopplöst. Men Tove har en styrka och Unges säregna röst och stil mejslar fram hennes väg genom dagarna som går, och visar på en livsnerv genom hela skiten. Och en öm blick växer fram utefter sidorna och bokens dikesrenar. 

Mer om författaren
183 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
147 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Den tar ett strupgrepp på läsaren, det är en lättnad att inte vara tonåring längre men tungt att påminnas om den tiden. Och ändå släpper den här romanen inte taget.”
"Måste läsas." - Nina Solomin 2018-03-29
Upsala Nya Tidning

Mirja Unge, född 1973, har hyllats för sin särpräglade berättarstil och fått flera prestigefyllda priser för sina böcker. Hon debuterade 1998 med romanen Det var ur munnarna orden kom, och har sedan dess givit ut romanerna Järnnätter (2000) och Motsols (2005) samt novellsamlingen Brorsan är mätt (2007).

Utmärkelser:
Katapultpriset 1999
Tidningen Vi:s litteraturpris, 2005
Aftonbladets litteraturpris, 2007

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.