Omslagsbild: Boken om lagom

Utgivningsdatum: 2018-01-10
Recensionsdatum: 2018-01-29
ISBN: 978-91-1-308223-3

Boken om lagom

Lagom, det svenska uttrycket för "inte för mycket, inte för lite", sprider sig som en löpeld över världen. I en tid där tidsbrist och strävan efter perfektion regerar har lagom kommit att hyllas som ett sätt att leva balanserat och hållbart.

Här går Göran Everdahl på djupet med begreppet lagom och vilka uttryck det tar i våra liv. Det är underhållande, intelligent och med ett särskilt öga för detaljer i våra traditioner, populärkultur och historieskrivning.

Everdahl beskriver Landet Lagom med milstolpar som mellanöl, nigstrejk och kärnkraftsomröstning. Själv kommer han ut som jojobantare och lydig sopsorterare samt granskar vårt förhållande till svenska hjärtefrågor som fikabröd, Ingmar Bergman och fredagsmys. Han tar upp aspekter på rättvisa och privatmoral, beskriver demokratiseringen av svenskt mode och ger en mängd praktiska tips, till exempel på hur man kan vara lagom miljösmart.

Everdahl liknar lagom-tillståndet vid en personlig livsstilstermostat. Långt från perfektion, men med en okej balans mellan jobb och hemliv, hälsa och frosseri, glädje och allvar. Just så blir lagom bäst.

Boken kommer även att ges ut på engelska med titeln "The Book of Lagom".

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
129 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Göran Everdahl
Utgiven: september 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Humörhöjare. Everdahl kan inte vara tråkig ens om han försöker, så det här gör dig garanterat på lagom bra humör.” Jenny Lindh
M-magasin
”Everdahl visar här åter upp sin breda kunskap och sin förmåga att dra oväntade slutsatser. Han är spirituell som en fransman men ändå lagom och balanserad. Roligt har man under läsningen och bokens formgivning, signerad Lotta Kühlhorn, gör boken vacker.”
Ålandstidningen

NYHETER

Lagom är bäst! Eller?

Göran Everdahl gör i Boken om lagom upp med begreppet lagom och hur det tar sig uttryck i våra liv. Vad är egentligen lagom? Och är det verkligen bäst?

Foto: Sara Moritz
Se fler nyheter

Göran Everdahl är journalist, krönikör och filmkritiker. Han medverkar sedan många år i radioprogrammet Spanarna, SVT:s Gomorron Sverige och Go'kväll. Han har även varit sommarvärd i P1 och vann På spåret tillsammans med författaren och spanarkollegan Helena von Zweigbergk.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.