Omslagsbild: Hur ditt barn fattar matte

Översättare: Mari Höglund
Utgivningsdatum: 2018-01-25
Recensionsdatum: 2018-02-14
ISBN: 978-91-1-308225-7

Hur ditt barn fattar matte

Lösningen är enklare än du tror

Många kan nog känna igen sig i den förtvivlan man som förälder känner när man försöker hjälpa ett barn som sliter med matteläxorna. Nu kommer den norska succéboken på svenska, boken som visar att lösningen på matteproblemet är enklare än du tror!

Hur ditt barn fattar matte visar hur ditt barn kan besegra begreppen inom matematikens värld. Det är en revolutionerande bok som sticker hål på myten att det är genom att memorera som man lär sig matte. Genom att istället fokusera på matematikens grundläggande principer skapas en solid grund som barnet kan bygga vidare på. Steg för steg lotsas du och barnet genom de matematiska begreppen som tal och talförståelse, ental, tiotal, de fyra grundläggande räknesätten, bråk, decimaler, procent och promille, mätning och klockan, geometri, algebra och funktioner.

Boken går pedagogiskt och grundligt igenom hur man bemöter inlärningsproblem och visar enkelt och lättfattligt hur man löser problemen på det effektivaste sättet. Du som förälder behöver inte vara ett proffs på matte för att kunna stötta ditt barn. Boken är lätt att förstå och använda, skriven på ett lättfattligt språk med enkla förklaringar till varje moment. Den tar också upp möjliga orsaker till inlärningssvårigheter.

Att bli bra på matte är något som många barn önskar, de vet bara inte hur de ska göra. Genom att få grundförståelsen ger du barnet chansen att på riktigt förstå.

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018

NYHETER

Hejdå matteångest!

Den nya boken Hur ditt barn fattar matte presenterar en revolutionerande och enkel metod som kan få barnet att gå från mattehatare till en nyfiken elev som räknar med självförtroende.

Se fler nyheter

Anne Lene Johnsen är utbildad handelsekonom och psykolog och har i flera år arbetat med undervisning för både unga och vuxna. Hon medverkar i norska Dagbladet och har skrivit flera böcker om att hålla hjärnan i trim.

Mer om författaren

Elin Natås jobbar som specialpedagog och privatlärare med egen erfarenhet av dyslexi och inlärningssvårigheter. I mer än tjugo år har hon hjälpt hundratals barn bemästra matematiken med samma metod som hjälpte henne själv.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.