Omslagsbild: Alkisbarn

Utgivningsdatum: 2018-03-19
Recensionsdatum: 2018-04-04
ISBN: 978-91-1-308261-5

Alkisbarn

Fotboll, fylla och fajt

Sportjournalisten Robert Laul levde ett dubbelliv. När något hände inom svensk eller internationell fotboll var han på plats för att rapportera. Robert träffade stjärnor som Ronaldo, Neymar och Zinedine Zidane, han följde Zlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck.

På nätterna drack han sig så berusad att han inte mindes vad som hände. Missbruket smygfilmades, och en våldsbejakande fotbollsfirma publicerade klippen på nätet. Roberts arbetsgivare Aftonbladet tvingades agera.

Efter ett drygt års nykterhet började Robert skriva den här boken. Där beskrivs hur beroenden och psykiska sjukdomar har vandrat genom generationer i hans släkt. När börjar ett missbruk, och när slutar det?

Det handlar om ögonblicket då Robert Laul blev alkoholist, och hur han övertygade sig att dricka vidare trots att konsekvenserna blev värre och värre. Ända tills han slog i botten, och stod vid vändpunkten. Skulle han sluta leva eller börja leva?

Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Robert Laul
Utgiven: mars 2018
"Jag kan varmt rekommendera boken."
Partille Tidning
"Laul hittar inte bara mekanismerna bakom drickandet, utan också varför beteendet ursäktas."
Folkbladet
"Det här är en bok som kan rädda liv."
"Han berättar [sin historia] med stort engagemang och ger av bara farten insyn i hur det kan gå till i nyhetsjakten..."

NYHETER

”Din jävla pajas, du har gjort bort mig inför hela Sverige!”

Vi bjuder på ett avsnitt ur Robert Lauls bok Alkisbarn – en ärlig uppgörelse med ett eskalerande missbruk och anekdoter från livet nära de största sportstjärnorna. Läs om kontaktannonsen Laul publicerade åt Zlatan Ibrahimović.

Foto: Josefine Laul
Se fler nyheter

Robert Laul är 41 år, och född och uppvuxen i Göteborg. Han är före detta elitfotbollsspelare i Jonsereds IF och Ljungskile SK. 1998 2000 läste han Ljungskile folkhögskolas journalistlinje, och sedan 2001 har han arbetat på Aftonbladet. Robert har bevakat sju internationella mästerskap på plats, hundratals fotbollslandskamper och tusentals matcher i herrallsvenskan. Efter att ha bott i Washington en tid är han i dag tillbaka i Stockholm.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.