Omslagsbild: Helt glutenfritt

Fotograf: Sonja Dahlgren
Fotograf: Christina Sundien
Utgivningsdatum: 2018-03-19
Recensionsdatum: 2018-04-04
ISBN: 978-91-1-308098-7

Helt glutenfritt

Bröd, pasta, pizza, paj & pirog

Glöm de smuliga köpebröden, lär dig hantverket från grunden!

Sverige är ett av världens mest glutenintoleranta länder. Runt 150.000 svenskar tros lida av sjukdomen, som dyker upp allt senare i livet och är dubbelt så vanlig bland kvinnor som hos män.

Jessica Frej är tv-kock och drabbades själv av celiaki som barn. Tillsammans med den kända bagaren Maria Blohm bjuder hon här på sina bästa recept för allt du kan tänkas vilja baka utan gluten. Oavsett om du vill bjuda på fräscht frukostbröd, saftiga scones eller läckra pizzor hittar du enkla och pedagogiska recept och tekniker att luta dig mot.

Pizzan, pastan, pajen och bröden bakas med rena råvaror (inga mjölmixer), kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet. Och ingredienserna som havre, bovete, mandelmjöl, majsmjöl och nyponskalsmjöl är lätta att få tag på.

Aldrig förr har det varit så enkelt att baka eller så gott att äta glutenfritt bröd. Fritt från gluten men rikt på smak!

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
Photo

Jessica Frej är kock och kokboksförfattare. Hon har deltagit i Sveriges Mästerkock och varit kock i Mitt Kök på TV4. Utöver att medverka regelbundet som kock i TV4:s Nyhetsmorgon driver hon en matblogg och är tidningen Amelias matskribent.

Mer om författaren
Photo

Maria Blohm är kokboksförfattare, föreläsare och brödnörd. Hon leder även kurser i bageritekniker för hemmabagare.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.