Omslagsbild: Nyfiken grönare

Fotograf: Åsa Dahlgren
Utgivningsdatum: 2018-08-24
Recensionsdatum: 2018-09-12
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-308238-7

Nyfiken grönare

Smartare vego

Att äta mer vegetariskt har vi lärt oss är bra för både hälsan, plånboken och miljön. Men hur får vi det att bli verklighet i vardagen? Med Nyfiken grön (2016) skapade Cecilia Blankens och Kristin Johansson sin egen moderna och lättsamma version av det vegetariska livet.

I denna uppföljare bjuder de på fler recept som imponerar på såväl den inbitne köttätaren som på barnen som fortfarande är skeptiskt inställda till det där med kikärter och grönkål. Författarna vill med enkla, smarta rätter visa att det inte är svårt att laga god vegomat.

Ett huvudfokus i boken är att använda och återanvända rester på ett smart sätt, för att spara både miljö, tid och pengar. Det spelar ju ingen roll hur bra mat vi väljer att laga om vi ändå slänger hälften! På så sätt kan en vardagsmiddag gå igen till en ny rätt nästa dag och rester från grillen förvandlas till en ljuvlig bakispizza. Med olika sides, inläggningar och röror skapas genvägar till att enkelt sätta ny smak på maten.

Bli inspirerad att våga smaka på maten och att laga mat även utan recept. Sällan har det varit så lätt och inspirerande att äta grön och klimatsmart mat!



 

212 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018

Cecilia Blankens är skribent, bloggare och företagare, med det egna skomärket Blankens. Hon har tidigare skrivit två böcker för Norstedts och bor i Los Angeles med man och tre barn.

Mer om författaren

Kristin Johansson är kostekonom och receptmakare och har skapat recepten i boken Från skott till stek (2015). Hon bor i Göteborg med man och två barn.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.