Omslagsbild: Go recreate!

Fotograf: Linnea Larsson
Utgivningsdatum: 2018-05-17
Recensionsdatum: 2018-06-06
ISBN: 978-91-1-308266-0

Go recreate!

35 enkla remakes av återvunna plagg

När Linnea Larsson var mammaledig fick hon den lysande idén att återvinna gamla kläder och sy barnplagg av dem. Den här boken hjälper dig att både rensa garderoben och att skapa personliga plagg till din (eller någon annans) bebis. En riktig win-win!

Att välja secondhand ligger i tiden, du minskar klädberget och kan välja kläder och modeller som är mer könsneutrala. Äldre textilier är mjuka, skönt urtvättade och giftfria. Dessutom har de en naturligt fin patina.

I Go recreate! finns 35 projekt med stilrena plagg att sy för babyn och det lilla barnet 0-2 år, bland dem vantar av ett par jeans, klänning av en urtvättad skjorta, ullstrumpor av en krympt tröja och pyjamas av en gammal Bruce Springsteen-t-shirt.

Här ryms också accessoarer och inredningsdetaljer som en kuvertväska av en skinnsoffa, kuddar av fina skjortor, en rynkgalge samt lakan till spjälsängen. En annan favorit är skötväskan som du klipper och knyter av ett par gamla jeans, helt utan sömmar! Du får även lära dig att göra egna tryck på kläderna.

Mer om författaren
239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018

NYHETER

Årets julklapp: det återvunna plagget!

I Linnea Larssons bok Go recreate! får du massor av tips på hur du gör om dina gamla avlagda plagg till sprillans nya barnkläder och inredningsdetaljer till hemmet.

Foto: Linnea Larsson
Se fler nyheter

Linnea Larsson är arkitekt. Sedan 2009 har hon ritat kontor och bostäder på Wingårdhs i Göteborg.

Hon har även en egen firma där hon tar sig an bland annat villor, tillbyggnader, sommarstugor och Attefallshus. Vidare målar hon gärna i akvarell och har haft ett par lokala utställningar. Linnea Larsson har belönats med Carl Larsson-stipendiet 2009 och 2010 vann hon Åhléns designtävling.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.