Omslagsbild: Frank, kärleken och skivbutiken

Översättare: Ingela Jernberg
Utgivningsdatum: 2018-06-13
Recensionsdatum: 2018-07-02
ISBN: 978-91-1-308472-5

Frank, kärleken och skivbutiken

Året är 1988, Thatcher och punken regerar England. På Unity Street i en liten engelsk industristad ligger Franks skivbutik. Frank säljer i princip all sorts musik, bara den är pressad i vinyl. En dag när han spelat Vivaldis De fyra årstiderna för en kund kliver en ung kvinna i ärtgrön kappa in i butiken. Men hon vänder genast på klacken och försvinner ut genom dörren, bara för att svimma på tröskeln.

Vem är denna mystiska unga dam? Det visar sig att hon heter Ilse Brauchmann och efter några veckor är hon tillbaka för att suga i sig Franks encyklopediska musikkunskaper. Deras diskussioner på ett närbeläget kafé blir allt mer djuplodande och inom kort står det klart att de är förälskade i varandra. Men Frank drar sig undan, rädd för kärleken som han är efter en ungdomsförälskelse med katastrofal utgång. Ilse blir sårad och försvinner spårlöst.

Frågan är om Frank förmår uppbåda allt det mod han saknar för att hitta sin Ilse. Kan musiken föra dem samman som den en gång gjorde? Det ser för mörkt ut för Frank och hans vinylbutik, nu när cd-skivan gjort entré på skivmarknaden och butik efter butik slår igen på Unity Street.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pia Johansson
Utgiven: juni 2018

Rachel Joyce har skrivit ett tjugotal radiopjäser åt BBC Radio 4 samt tv-manus åt BBC 2. 2007 tilldelades hon Tinniswood Award för bästa radiopjäs.
Hon började sin karriär som skådespelare med med flera huvudroller vid the Royal National Theatre, The Royal Court och Cheek by Jowl och vann Time Out Best Actress award och the Sony Silver.

Hennes debutbok Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd nominerades till Man Booker Prize for Fiction 2012. Det prestigefyllda priset delas ut årligen till "the very best book of the year". 

Rachel Joyce utsågs till Writer of the Year, "årets nykomling", när det brittiska litteraturpriset National Book Awards delades ut 2012.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.