Omslagsbild: Girighetens tid

Utgivningsdatum: 2018-10-19
Recensionsdatum: 2018-11-07
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-308269-1

Girighetens tid

Berättelsen om Fingerprint

Alla har väl någon gång drömt om att bli rika, kanske till och med snuskigt rika. Jacob hade satt som mål att han ska bli miljonär innan han fyllt trettio, för Tony handlade det om att han ville ge sina hårt arbetande föräldrar en ekonomisk trygghet när de blir äldre.

För att nå sina mål satsade de allt de har på börsen och det mesta i förhoppningsbolaget Fingerprint, men det var först när en sparkad aktieanalytiker gjorde entré i det lilla garagebolaget som drömmarna kan förverkligas. Johan Carlström hade en plan för hur Fingerprint skulle ta världen med storm med sin fingeravtrycksavläsare och hur han själv skulle komma över makten i bolaget och göra sig en rejäl hacka.

På mindre än sex år tog sig Fingerprint till Stockholmsbörsens finrum. Men insiderhandel, falska förhoppningar, rykten, svek, girighet och maktkamp gjorde att Johan Carlström som vd, men också storägare, konstant befunnit sig i en mediestorm.

Girighetens tid är en rafflande reportagebok om Fingerprint, det hänsynslösa maktspelet i finansbranschen och konsten att sälja framtiden, skriven av en av Sveriges främsta ekonomijournalister.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ida Steén
Utgiven: januari 2019

NYHETER

Boken om Fingerprint nominerad till Guldspaden

Patricia Hedelius granskande reportagebok Girighetens tid är en hårresande berättelse om dubbelspel och klammeri med rättvisan.

Fingerprint – Från miljardframgång till katastrof

Patricia Hedelius bok Girighetens tid handlar om bolaget Fingerprint och en värld som drivs av girighet och där inte ens Ekobrottsmyndigheten går fri från misstankar. En hårresande berättelse om dubbelspel, hemliga planer på palatskupper och klammeri med rättvisan.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Patricia Hedelius är börskrönikör och topprankad ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon är författare till Telia - Alliansregeringen och korruptionen. Tidigare har hon arbetat på Dagens Nyheter och Affärsvärlden. Som utbildad finansekonom vid Stockholms universitet inledde hon sin karriär som rådgivare i företagsaffärer på en av de svenska storbankerna och började sedan arbeta som ekonomijournalist på världens största nyhetsbyrå, Reuters.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.