Omslagsbild: Du måste komma ensam

Översättare: Annika Ruth Persson
Utgivningsdatum: 2018-10-05
Recensionsdatum: 2018-10-24
ISBN: 978-91-1-308312-4

Du måste komma ensam

En reporter vid jihads frontlinjer

"Du måste komma ensam, sa de. Jag fick inte ha några id-handlingar och skulle lämna mobilen, diktafonen, klockan och handväskan på mitt hotell ..."

I hela sitt yrkesliv har Washington Post-reportern Souad Mekhennet behövt förhålla sig till sin muslimska bakgrund och det faktum att hon är född och uppvuxen mitt i Europa. Som journalist har hon försökt skildra de skilda perspektiven i kampen för och emot radikal jihadism. Hon har fått intervjua militanta islamister, inte för att de håller med henne, utan för att de anser att hon ger en rättvisande bild av dem. Men hon berättar också med stor inlevelse om hur deras offer drabbas.

I denna självbiografiska reportagebok skriver hon om möten och händelser hon varit med om, rör sig mellan Tyskland och Libanon, Irak och London, Pakistan och Paris, träffar talibaner, al-Qaidafolk och personer från ISIS ledning. Hon berättar om hur hon avslöjade "Jihadi Johns" rätta identitet, fick kontakt med släktingar till Bataclanterroristerna och om hur hennes egen släkt drabbats av sådana vanvettsdåd.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018

Souad Mekhennet är född 1978 i Tyskland av marockansk-turkiska föräldrar. För närvarande är hon korrespondent för Washington Post och ZDF. Hon har tidigare arbetat för bland andra Der Spiegel och New York Times.

Hennes bok Du måste komma ensam fick strålande recensioner när den kom ut 2017 på engelska och tyska, och hon har tilldelats flera prestigefyllda priser.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.