Omslagsbild: Tjugo över midnatt

Översättare: Örjan Sjögren
Utgivningsdatum: 2018-08-15
Recensionsdatum: 2018-09-03
ISBN: 978-91-1-308095-6

Tjugo över midnatt

I ett Porto Alegre som är lamslaget av en outhärdlig värmebölja och en oändlig bussförarstrejk, och där våldet på gatorna ökar, återser tre vänner varandra efter femton år.

Det är Aurora, biologidoktorand på universitetet i São Paulo som vill tillbaka till naturen, Emiliano, frilansande journalist som under många år förnekade sin homosexualitet men som nu kommit ut, samt Antero, förr avantgardistisk konstnär, numera framgångsrik reklamman som lever småborgerligt familjeliv med sin hustru. I slutet av 1990-talet ingick de i redaktionen för det kultförklarade webbfanzinet Orangotango, som startats av deras vän Andrei Dukelsky, Duque kallad. Duque, som levt tillbakadraget sedan dess, har rånmördats och de tre vännerna ska nu gå på hans begravning.

I olika kapitel berättar de sin historia i jag-form, sina barndomsminnen men också det som sker under och efter begravningen. Emiliano har fått i uppdrag att skriva en biografi över den nyligen bortgångne Andrei och hans efterforskningar blir också ett slags mordundersökning - för det visar sig att Duque, delvis levde ett dubbelliv. 

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
145 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

Suzanne Brøgger och Daniel Galera till bokmässan i Göteborg

De bokaktuella författarna gästar Sverige under mässan den 26-29 september.

Foto: Isak Hoffmeyer, Henrique Fanti
Se fler nyheter

Daniel Galera, född 1979, debuterade med en novellsamling men fick sitt internationella genombrott med sin tredje roman, Med blod i skägget (Barba ensopada de sangue i original) som även belönades med ett av de främsta brasilianska litterära priserna, Premio São Paulo de Literatura.

2013 utsågs han av tidskriften Granta till en av de bästa unga brasilianska författarna i sin generation. Hans böcker finns översatta till flera språk, däribland engelska, franska, tyska och italienska. Förutom sitt författarskap har han också översatt författare som Jonathan Safran Foer, Zadie Smith och Irvine Welsh till brasiliansk portugisiska. Galera bor sedan många år i Porto Alegre. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.