Omslagsbild: Kallbrand

Utgivningsdatum: 2018-09-26
Recensionsdatum: 2018-10-15
ISBN: 978-91-1-308154-0

Kallbrand

Författarna bakom tv-serien Springfloden är tillbaka!

I ett villaområde utanför Stockholm sprängs en familj ihjäl i sin bil. Olivia Rönning på Rikskrim får uppdraget att utreda fallet. Utredningen drar ner henne i en värld av sexuella övergrepp och ett nät av män som gör vad som helst för att behålla sin makt.

På andra sidan jorden tar sig fd polisen Tom Stilton fram i en kanot. I fickan har han ett foto på en okänd man och namnet på en försvunnen flodbåt.

I Cilla och Rolf Börjlinds femte roman utgörs den röda tråden av ondskan som ruttenheten framkallar vid övergrepp, terrordåd, #metoo och pedofili.

”Person- och miljöbeskrivningen är utmärkt, spänningsfaktorn är mycket hög och intrigflätningen imponerar rakt igenom. Upplösningen överraskar och kvar dröjer sig den sorgliga insikten om mänskliga tillkortakommanden” - Lilian Fredriksson, Bibliotekstjänst om Kallbrand

Skrivet om Cilla och Rolf Börjlinds förra bok om Tom Stilton och Olivia Rönning Sov du lilla videung:

"Nya boken om Tom Stilton är hittills vassast i serien. Börjlinds står mitt i samtiden, berättar om angelägna ämnen och höjer tempot." - Dagens Nyheter

"Börjlinds har åstadkommit sin hittills starkaste deckare." - Trelleborgs Allehanda

"Börjlinds står verkligen mitt i den kaotiska verklighet vi befinner oss i just nu och berättar en både oroväckande skrämmande och nagelbitarspännande historia." - Norra Skåne

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2019
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: mars 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Utgiven: september 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Från klarhet, till klarhet till bästa boken hittills”

NYHETER

Få den senaste boken i Springfloden-serien – lagom till påsk!

Fira påsk med Kallbrand, en av det senaste årets största spänningsromaner – vi bjuder på en e-bok.

”Än har vi inte tagit död på våra huvudpersoner”

Rolf och Cilla Börjlinds nya deckare Kallbrand handlar om #metoo, justitiemord – och folkmord. Dessutom är huvudpersonerna nere för räkning.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Cilla & Rolf Börjlind debuterade som deckarförfattare 2012 med Springfloden, den första boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton. Den och de följande delarna, Den tredje rösten (2013), Svart gryning (2014), Sov du lilla videung (2016), Kallbrand (2018) och Fruset guld (2020) har givits ut i ett tjugotal länder.

De första två böckerna blev tv-serier på SVT 2016 och 2018, men redan innan dess var de Sveriges mest erfarna manusförfattare inom film och tv, och de ligger bland annat bakom serier som Graven och Morden samt ett tjugotal Beckfilmer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.