Omslagsbild: Olycksbarnet

Utgivningsdatum: 2018-09-12
Recensionsdatum: 2018-10-08
ISBN: 978-91-1-308274-5

Olycksbarnet

Det har hunnit bli det glada tjugotalet i andra delen av Malou von Sivers personliga familjekrönika. Ute i världen finns en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet. Men villan i Äppelviken är full av sorg. Axel Silversjös älskade hustru har dött i barnsäng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han som är orsaken till att idyllen slagits sönder.

Axel får nytt hopp när han träffar den unga och livsglada Hedvig. Återigen kan kärleken bli det som för honom till­baka till livet. Men kan han vända blicken från det förflutna, från den krossade drömmen till den nya vardagen?

Vi får följa Edwins uppväxt under trettio- och fyrtio­talet. Världen går från rus till oro, krigets skugga brer ut sig. Edwin får lida för sin fars inre kval och svär på att aldrig bli som honom. Han är rädd för att han har ärvt såret, som en förbannelse.

Malou von Sivers berättelse har utgångspunkt i hennes egen familjehistoria och sommarprat från 2016. Det handlar om att försöka förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som också har format henne som människa.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2019
124 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Malou von Sivers
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

Malou von Sivers: ”Me too kommer jag minnas som en seger”

Författaren som i år gav ut sin andra roman minns ljusglimtar i ett 2018 präglat av klimathot och främlingsfientlighet.

Foto: Kajsa Göransson

Det oönskade barnets berättelse

Malou von Sivers är tillbaka med Olycksbarnet, uppföljaren till den personliga familjeskildringen Mitt hjärtas oro.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Malou von Sivers är journalist, moderator, föreläsare och känd tv-profil. Hon började sin karriär på Expressen och Aftonbladet och arbetade som nyhetsreporter där i tio år. Därefter var hon med och startade svenska ELLE och senare Nyhetsmorgon, Sveriges första morgonprogram. Nu har hon sedan många år sitt eget program Malou efter tio. I sin intervjuserie Malou möter, har hon har intervjuat flera av världens stora ledare och megastjärnor, och den har rönt internationell uppmärksamhet. von Sivers har fått Stora journalistpriset.

2017 debuterade hon som författare med Mitt hjärtas oro, första delen i en trilogi. 2018 kom andra delen, OlycksbarnetInför hans blick är den sista delen i romanserien med självbiografiska förtecken om att ärva ett sår. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.