Hemligheten i Cornwall

Författare

Liz Fenwick

Översättare

Örjan Sjögren

Hemligheten i Cornwall

Svenska

2018-09-28

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Feelgood

Översättare

Örjan Sjögren

Författare

Recensionsdag

2018-10-22

Publiceringsdatum

2018-09-28

Formgivare omslag

Anders Timrén

Bokinformation

Originaltitel

A Cornish Affair

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113088501

Antal Sidor

334

Vikt (kg)

0.495

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

143

Klimatpåverkan

518g CO2e
Papper
ca 313 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 5 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 199 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Böcker av författaren

Om boken

Hjärtevärmande jul i Cornwall!
Julglädje? Inte om den hårdföra tv-producenten Abigail Scorrier har något att säga till om. Hon älskade julen i sin barndoms Cornwall: de färgglada julstrumporna vid öppna spisen, och förväntan på vad som skulle finnas i just hennes strumpa nästa morgon. Men sedan livet vändes uppochner i en tragisk olycka har Abigail gömt undan minnena och gjort sitt bästa för att fly från sitt förflutna, sin familj och framför allt julhelgen. Men på julafton får Abigail tre besök som hon inte kan vifta bort. Det besökarna visar henne av dåtiden, nuet och framtiden kan kanske förändra hennes liv för alltid och smälta ishjärtat i hennes bröst. Julen i Cornwall är en varm och tänkvärd berättelse inspirerad av Charles Dickens En julsaga. En högtidspärla att avnjuta med rykande glögg och vackra julsånger.Julen i Cornwall har tidigare varit publicerad som serie.

Läs mer

Liz Fenwick

Julen i Cornwall

Om boken

"Karaktärerna är trovärdigt beskrivna och det är spännande att läsa" BTJ
Andra världskriget pågår för fullt och kartritaren Merry Tremayne drömmer om att få arbeta ute i fält. Det finns inte många inom det militära som är lika kunniga som hon, men hon upplever att hennes kön och utseende står i vägen för karriären. Trots att hon inte lider brist på beundrare har hon bestämt sig för att förbli ogift, det är enda sättet att fortsätta ha ett yrkesliv.När Merry får ett oroväckande samtal hemifrån om att hennes mamma är försvunnen tackar hon ja till erbjudandet om att arbeta med en grupp officerare som är på hemligt uppdrag i Cornwall. Det är inte det karriärsteg hon drömt om, men där har hon nära till moderns hus och kan göra allt för att hitta henne. Dessutom känner hon området som sin egen ficka vilket är till stor hjälp för militären. Hennes nye kollega, den amerikanske löjtnanten Jake Russell, visar sig vara ett stort stöd i hennes sökande och snart har han på något konstigt sätt lyckats nästla sig in i hennes hjärta. Men så länge kriget rasar är det omöjligt att veta vem som är vän eller fiende.

Läs mer

Den hemliga stranden i Cornwall

Liz Fenwick

Den hemliga stranden i Cornwall

Om boken

I samband med en skilsmässa flyttar Theodora "Theo" Pascoe in i den fallfärdiga Fiskarstugan vid floden Tamar, på gränsen mellan grevskapen Devon och Cornwall. Lugnet där är kanske precis vad hon behöver för att slicka sina sår.
Snart hittar hon en plåtlåda med brev till en viss A, undertecknade med Z, och det är då historien tar sin egentliga början. Breven berättar om den omöjliga kärleken mellan lady Alice Neville och fiskeförvaltaren Zachariah Carne.Samtidigt som Theo varsamt väcker det bortglömda huset och dess vildvuxna trädgård till liv pusslar hon ihop berättelsen om två unga förälskade som var före sin tid, en berättelse som på ett märkligt och ödesmättat sätt vävs samman med hennes egen historia.

Läs mer

En kärlekshistoria i Cornwall

Liz Fenwick

En kärlekshistoria i Cornwall

Om boken

Den pampiga egendomen Boskenna ligger på klippkusten i Cornwall och har haft olika betydelse och vikt för de tre kvinnorna i släkten Trewin. För Joan var det en tillflyktsort under åren i diplomattjänst utomlands där hon och hennes make Allan kunde umgås med vänner och koppla av. Men i samband med Allans olyckliga och förtidiga död är Boskenna också förknippat med sorg och skuldkänslor. Diana, Joans dotter, har i stället undvikit huset som betytt så mycket för hennes mor. Här upplevde Diana sina lyckligaste somrar med segling, bad, bokläsning och fester, men hon och hennes mor har aldrig lyckats överbrygga det känslomässiga avstånd som uppstod när fadern dog. Diana har nu endast kommit tillbaka till Boskenna för att vaka vid moderns dödsbädd. Dianas dotter Lottie är på väg till Cornwall efter det att hennes äktenskap gått i kras och hennes make länsat hennes affärsrörelse och stuckit med pengarna. Lottie avgudar sin mormor Joan och trots att förhållandet till modern Diana inte är det bästa, tar nu Lottie sin tillflykt till Boskenna för att vara nära mormodern under hennes sista tid i livet.

Skickligt varvar Fenwick de tre kvinnornas berättelser i nutid och dåtid och spänningen drivs upp till det yttersta när familjehemligheter blottläggs och sanningar utslungas under deras vistelse på Boskenna.

Läs mer

Skymning över Cornwall

Liz Fenwick

Skymning över Cornwall

Om boken

Författaren och historikern Hebe är 53 år gammal när hon får beskedet att hon lider av Alzheimers sjukdom och att sjukdomen dessutom är långt framskriden. När Hellwyn House i Cornwall bjuds ut till försäljning inser Hebe att hon måste fly London, köpa den gamla herrgården och tillbringa sina sista dagar där. Hebe erbjuder sin systerdotter Lucy att komma med för att hjälpa till med upprustningen av Hellwyn House i förhoppningen om att Lucy också ska ta hand om henne. Lucy tackar ja till erbjudandet eftersom hon hamnat på tabloidpressens alla förstasidor sedan hennes kärleksaffär med den gifte Labourpolitikern Ed blivit känd och hon är i stort behov av en tillflykt. Tillsammans hjälps de två kvinnorna åt att hantera varsin livssituation och en vänskap uppstår mellan dem. Lucy upptäcker att hon trivs väldigt bra med att vara avskuren från innekretsarna i London medan Hebe alltmer lever på sina minnen från den sista sommaren med sin tio år yngre älskare, då hon fortfarande var fullt fungerande.

Läs mer

Den sista sommaren i Cornwall

Liz Fenwick

Den sista sommaren i Cornwall

Om boken

Hjärtevärmande jul i Cornwall.

Julglädje? Inte om den hårdföra tv-producenten Abigail Scorrier har något att säga till om. Hon älskade julen i sin barndoms Cornwall: de färgglada julstrumporna vid öppna spisen, och förväntan på vad som skulle finnas i just hennes strumpa nästa morgon. Men sedan livet vändes uppochner i en tragisk olycka har Abigail gömt undan minnena och gjort sitt bästa för att fly från sitt förflutna, sin familj och framför allt julhelgen.

Men på julafton får Abigail tre besök som hon inte kan vifta bort. Det besökarna visar henne av dåtiden, nuet och framtiden kan kanske förändra hennes liv för alltid och smälta ishjärtat i hennes bröst.

Julen i Cornwall är en varm och tänkvärd berättelse inspirerad av Charles Dickens En julsaga. En högtidspärla att avnjuta med rykande glögg och vackra julsånger.

Avsnitt 1.

Läs mer

Julen i Cornwall - Del 4

Liz Fenwick

Julen i Cornwall - Del 4

Om boken

När Gabriella Blythes nittiotvååriga farmor Jaunty drabbas av sjukdom och blir för klen för att leva ensam flyttar Gabriella in hos henne. Jaunty vägrar att lämna den avlägset belägna stugan vid havsviken Frenchman's Creek i Cornwall där hon bott i decennier. En gång var Jaunty en berömd konstnär men lever sedan länge tillbakadraget, fortfarande upptagen av händelser i sitt förflutna som inbegriper ett skeppsbrott under andra världskriget.

Gabriellas och Jauntys stillsamma liv vid havet får ett avbrott när en främling dyker upp under en storm ute på havet. Finn, som främlingen heter, har sökt sig till Frenchman´s Creek eftersom han ärvt en vackert målad akvarell med motiv av en ensligt belägen stuga och målningen har något med hans egen familj att göra. När Finn försöker undersöka historien bakom målningen uppdagas en märklig familjehemlighet om ett långtgående svek.

Läs mer

Främlingen från Cornwall

Liz Fenwick

Främlingen från Cornwall

Om boken

Jude får kalla fötter på sin bröllopsdag och låter sin blivande make stå och vänta vid altarringen eftersom hon aldrig dyker upp i kyrkan. Hennes fästman blir förtvivlad, hennes mor rasande och alla de upprörda bröllopsgästerna får nu något att samtala om ute på Cape Cod under det närmaste året.

Skamsen och skuldmedveten tar Jude sin tillflykt till Pengarrock, en fallfärdig herrgård i Cornwall där hon fått i uppdrag att katalogisera familjen Trevillions gigantiska bibliotek. Herrgården Pengarrock blir en perfekt tillflyktsort för Jude, eftersom den är full av historia och hemligheter. Men en ny ägare till Pengarrock dyker upp med vidlyftiga planer för huset och markerna. Jude känner sig manad att försvara Trevilion inför främlingen, hennes efterforskningar har nämligen lett henne in på upptäckten av en fruktansvärd tragedi som ägde rum för århundranden sedan, en dispyt om en förlorad skatt.

Den nye ägaren vill sätta ut Pengarrock till försäljning för att kunna genomföra sina planer och tiden håller på att rinna ut för Jude om hon vill avslöja hemligheten och hindra försäljningen.

Läs mer

Hemligheten i Cornwall

Liz Fenwick

Hemligheten i Cornwall

Om boken

38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon någon anknytning till Maddies eget liv?

Läs mer

Flytten till Cornwall

Liz Fenwick, Brian Roberts

Flytten till Cornwall

Nyheter

Foto: Stellan Herner

30 augusti 2023

Våra nya böcker i september 2023

NyheterBoknyheter