Omslagsbild: Stark genom klimakteriet

Fotograf: Meddi Kabirzadeh
Utgivningsdatum: 2018-10-23
Recensionsdatum: 2018-11-07
ISBN: 978-91-1-308379-7

Stark genom klimakteriet

Fysiskt - Psykiskt - Mentalt

Nämn ordet klimakteriet och de flesta tänker på något negativt. Men så behöver det inte vara! Författaren och träningsexperten Monika Björn skriver om hur vi själva kan påverka vårt välmående.

Stark genom klimakteriet är en inspirationsbok för aktiva kvinnor som vill ta makten över sin egen hälsa. En positiv bok som visar att det finns hopp - och att det finns många saker man själv kan göra för att må bättre under en för många tuff tid i livet.

Boken vänder sig framför allt till de som upplever milda till medelsvåra symptom under klimakterietiden. För kvinnor som lider av svåra besvär betonar boken vikten av att inte vänta med att söka experthjälp. För ett är säkert, förr eller senare hamnar hälften av befolkningen här och då är det bra att veta vad du kan göra åt de vanligaste besvären.

Stark genom klimakteriet ger praktiska tips och råd om hur du kan lindra klimakteriebesvär med fysisk aktivitet och träning som kan utföras i princip var som helst. De tre områdena kondition, styrka och rörlighet med yoga ingår i boken, liksom den viktiga avslappningen med andnings­övningar och enklare meditation.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

Gå stark genom klimakteriet

Författaren och träningsexperten Monika Björn skriver i sin nya bok om hur vi själva kan påverka vårt välmående – och underlätta en tuff period i livet.

Foto: Meddi Kabirzadeh
Se fler nyheter

Monika Björn har arbetat med träning på heltid i över 20 år, både i Sverige och internationellt. Hon är idag entreprenör inom träning och hälsa. bl.a. som delägare i hot yoga-formen Hot MOJO, som finns på 20 träningsanläggningar runt om i landet, och som en av upphovskvinnorna till Yoga for athletes-klassen på Sats (finns på över 80 Satsanläggningar i Norden) och utvecklas vidare under året. Hon är delägare i PT-studion Linnégatan Fem i Göteborg och tränar både motionärer och elitidrottare. Hon har skrivit om träning i bl.a. NLY Magazone, på Sportamore.se och i Apotekets kundtidning.

I slutet av 90-talet och i början av 00-talet introducerade hon spinningen i Sverige och i stora delar av världen, och tog samtidigt en fil kand i idrottsvetenskap och psykologi. Monika har praktiserat yoga sedan 1998 och har varit aktiv yogalärare sedan året därpå. Hon är utbildad i ett flertal yogaformer och fortsätter årligen att vidareutbilda sig. Hon har även praktiska utbildningar i CrossFit och funktionell träning och är utbildad livscoach. 

Idag tränar Monika löpning, olympisk tyngdlyftning, calisthenics, kampsport och yoga. Hon har tidigare i livet ägnar sig åt fotboll och dans och många olika lopp: Vätternrundan, Vasaloppet, Lidingöloppet, tvådagars multisporttävlingar och Göteborgsvarvet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.