Omslagsbild: När man vet att någon snart ska dö

Utgivningsdatum: 2018-09-28
Recensionsdatum: 2018-10-17
ISBN: 978-91-1-308533-3

När man vet att någon snart ska dö

En handbok för anhöriga

Hur planerar man för att någon ska dö? Vem ska finnas på plats, hur håller man sams och varför blir man så vansinnigt arg? Vad kan man kräva av sjukvården och hur tar man farväl?

När Lisa Blomqvists pappa låg för döden fann hon sig plötsligt helt handfallen. I ett virrvarr av känslor och praktiska måsten önskade hon att hon varit bättre förberedd, vetat vad som skulle hända och vad hon borde göra. När någon ska födas är en väska redan packad, förberedande kurser har gåtts, faktaböcker har plöjts. Men med döden är det som att vi in i det sista vill sopa allt under mattan.

Nu har hon skrivit den handbok för anhöriga till döende personer som hon önskar att hon själv hade haft. Hon intervjuar läkare, psykologer och andra som jobbar med livets slutskede och sorg. Fakta och råd varvas med den egna berättelsen om hur det är att förlora någon man älskar. En varm och finstämd bok som inte blundar för vare sig absurditeter eller tabun. Men som samtidigt erbjuder handfast och praktisk hjälp i ett av livets mest omvälvande skeenden.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
145 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018

NYHETER

Hur hanterar man att någon ska dö?

Lisa Blomqvist har skrivit boken När man vet att någon snart ska dö, en handbok för anhöriga i ett av livets mest omvälvande skeenden.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Lisa Blomqvist är född 1988 och uppvuxen i Skövde, men bor sedan flera år tillbaka i Stockholm. Till vardags arbetar hon som konsult och rådgivare inom pr-branschen. Hon är utbildad journalist från Lunds universitet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.