Omslagsbild: Bakom Alfons

Utgivningsdatum: 2019-05-03
Recensionsdatum: 2019-05-22
ISBN: 978-91-1-308032-1

Bakom Alfons

Gunilla Bergström in på livet

Gunilla Bergström, författaren och illustratören bakom bland annat de klassiska Alfonsböckerna, har under en drygt fyrtioårig karriär valt att hålla sig i bakgrunden. Man är väl en ensamvarg, utan att tycka att det är snyftigt.

Nu berättar Gunilla Bergström för första gången öppenhjärtigt om sitt eget liv i en biografi.

Hon föddes 1942 i Göteborg och inledde sin yrkesbana som journalist. Hennes första bok kom 1971 och fyra år senare blev hon författare på heltid. Förutom 25-tal Alfons-böcker har hon skapat rim- och berättelseböcker, vistexter och libretto för en barnmusikal.

Som barnboksförfattare är hon road av det psykologiska finlir som pågår när man är osams med nån, eller har klippt till nån för hårt eller inte har nåra vänner och allting är ensamt och ledsamt. Det är så mycket som finns inuti. Någon sagotant säger hon inte vara: Jag vill berätta sanna historier om verkliga människor. I biografin berättar hon nu äntligen historien om sitt eget äventyrliga och tidvis turbulenta liv.

Mer om författaren
238 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019

NYHETER

”Jag vill berätta sanna historier om verkliga människor”

Bakom Alfons är den första biografin om författaren och illustratören Gunilla Bergström och hennes eget äventyrliga och tidvis turbulenta liv.

Foto: Lisa Thanner
Se fler nyheter

Klas Gustafson, journalist och författare, har i en rad uppmärksammade biografier skildrat svenska kulturpersonligheter som Beppe Wolgers, Tage Danielsson, Monica Zetterlund, Marie-Louise Ekman och Gunilla Bergström.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.