Omslagsbild: Går genom vatten, går genom eld

Utgivningsdatum: 2019-03-27
Recensionsdatum: 2019-04-15
ISBN: 978-91-1-308054-3

Går genom vatten, går genom eld

Teklaserien 1

Tekla är akutläkare på Nobelsjukhuset i Stockholm, en blivande stjärna i sitt yrke, stresstålig och handlar våghalsigt i de mest utsatta situationerna på akuten. Samtidigt bär hon på flera hemligheter. Uppväxten i en missbrukande miljö, sina egna "bomber" - och så har hon en förmåga som är hennes främsta tillgång och största svaghet: hon kan inte glömma något.

Men den som minns allt blir också lätt farlig för andra personer.

En stor explosionsbrand i ett höghus orsakar katastroflarm i Stockholm. Mycket tyder på att det är en terroristattack med många dödsoffer. Tekla är en av de första på platsen och räddar bland annat livet på en svårt brännskadad man. Vem är han? En av terroristerna? Ett oskyldigt offer? Eller kan han vara någon som står Tekla mycket nära, någon som hon skulle offra sitt liv för?

Branden orsakar en dominoeffekt och berör snart både sjukhusledningen, polisen och kriminella nätverk. Inte minst det som leds av patriarken Victor Umarov som ser sitt familjeimperium hotas av de krafter som satts i gungning.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
49 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2020
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgiven: april 2019

NYHETER

Tekla Berg – akutläkaren som provocerar alfahannar

Christian Unges nya thriller i sjukhusmiljö – Går genom vatten, går genom eld – skildrar en plats för diagnoser på liv och död.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Christian Unge, född 1972, är överläkare, har jobbat för Läkare utan gränser och har skrivit flera uppmärksammade spänningsromaner. Romanerna om den karismatiska läkaren Tekla Berg inleddes med Går genom vatten, går genom eld (2018) och Ett litet korn av sanning (2019).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.