Omslagsbild: Ett system så magnifikt att det bländar

Utgivningsdatum: 2019-03-13
Recensionsdatum: 2019-04-01
Mediekontakt: Kajsa Loord
ISBN: 978-91-1-308321-6

Ett system så magnifikt att det bländar

"En suverän känsla för unga liv." Dagens Nyheter

"knasig, surrealistisk och alldeles underbar roman med stora frågor om livet."  Svenska Dagbladet

Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Sebastian, Clara och Matilda är trillingar, uppvuxna i Lund men nu skingrade på olika platser i världen. De har alltid haft en knepig relation till varandra, framför allt de två systrarna, och när en tragisk händelse inträffar glider de isär.

Tjugofem år efter att trillingarna fötts: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.

Amanda Svenssons efterlängtade roman Ett system så magnifikt att det bländar tacklar klimatkris — och vad som händer när det tryggaste, familjen, faller isär.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
”knasig, surrealistisk och alldeles underbar roman med stora frågor om livet.”
”Svensson genomför sitt närmast riskfyllt ambitiösa romanprojekt med en lätthet som impar på mig; det må vara en atlantångare hon styr, men hon gör det som om hon surfade på vågorna.”
”Det är en bok som, för att låna författarens egna ord, gör att man känner livet i sig.”
”En suverän känsla för unga liv.” ”Det här är en rolig, underhållande, snabbfotad roman om det liv som pågår medan vi står vid avgrundens brant och tittar ner.”

NYHETER

Per Olov Enquists pris 2019 till Amanda Svensson

Priset delas ut till ”en yngre författare på väg ut i Europa”. Amanda Svensson, aktuell med romanen Ett system så magnifikt att det bländar, är årets pristagare.

Foto: Alexandra A. Ellis

”Äntligen! vill jag ropa när jag sjunker ner i Amanda Svenssons nya roman”

Författarens nya roman Ett system så magnifikt att det bländar hyllas av en betagen kritikerkår.

Foto: Alexandra A. Ellis

”Vår tid präglas av en kollektiv rädsla för framtiden”

Amanda Svenssons efterlängtade roman Ett system så magnifikt att det bländar tacklar klimatkris — och vad som händer när det tryggaste, familjen, faller isär. 

Foto: Alexandra A. Ellis
Se fler nyheter

Amanda Svensson är författare, kulturskribent och översättare, uppvuxen i Malmö men numera bosatt i England. Hon debuterade med den uppmärksammade Hey Dolly (2008).

Amanda Svensson nominerades till Augustpriset 2011 för Välkommen till den här världen: med motiveringen:
”En oliksidig triangel är inte perfekt, konstaterar författaren till den här romanen, om kärlek, vänskap och en ödesdiger svartsjuka. I ”Välkommen till den här världen:” svingar sig Amanda Svensson suveränt mellan olika språknivåer och skildrar färgsprakande, lekfullt och hektiskt tre unga människor på jakt efter mening i Köpenhamns elektrifierade natt. En nattklubbstragedi, en hela-havet-stormarlek på liv och död. Det är intensivt, det är innovativt och det är alldeles alldeles underbart.”

I februari 2012 nominerades Amanda Svensson till DN:s kulturpris i kategorin litteratur. Motiveringen löd: "För att hon i "Välkommen till den här världen:" skriver en glimrande kärlekshistoria om tre unga människor. Vacker och sorgsen, poetisk och magnifik. Suveränt svingar hon sig mellan stilar, tempon och bilder. En redan unik röst har fångat det moderna jagets olidliga mättnad."

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.