Omslagsbild: Ett system så magnifikt att det bländar

Utgivningsdatum: 2019-03-13
Recensionsdatum: 2019-04-01
ISBN: 978-91-1-308321-6

Ett system så magnifikt att det bländar

"En suverän känsla för unga liv." Dagens Nyheter

"knasig, surrealistisk och alldeles underbar roman med stora frågor om livet."  Svenska Dagbladet

Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Sebastian, Clara och Matilda är trillingar, uppvuxna i Lund men nu skingrade på olika platser i världen. De har alltid haft en knepig relation till varandra, framför allt de två systrarna, och när en tragisk händelse inträffar glider de isär.

Tjugofem år efter att trillingarna fötts: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.

Amanda Svenssons efterlängtade roman Ett system så magnifikt att det bländar tacklar klimatkris — och vad som händer när det tryggaste, familjen, faller isär.

Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2020
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gizem Erdogan
Utgiven: februari 2020
”knasig, surrealistisk och alldeles underbar roman med stora frågor om livet.”
”Svensson genomför sitt närmast riskfyllt ambitiösa romanprojekt med en lätthet som impar på mig; det må vara en atlantångare hon styr, men hon gör det som om hon surfade på vågorna.”
”Det är en bok som, för att låna författarens egna ord, gör att man känner livet i sig.”
”En suverän känsla för unga liv.” ”Det här är en rolig, underhållande, snabbfotad roman om det liv som pågår medan vi står vid avgrundens brant och tittar ner.”

NYHETER

Amanda Svensson och Nina Wähä nominerade till tidningen Vi:s litteraturpris

Författarna till romanerna Ett system så magnifikt att det bländar och Testamente kan få priset som delas ut till en författare som är ”på väg”.

Foto: Alexandra A. Ellis, Kajsa Göransson

Amanda Svenssons hyllade roman äntligen i pocket

”Ett magnifikt romanbygge!” skrev Aftonbladets recensent om romanen Ett system så magnifikt att det bländar.

Foto: Alexandra A. Ellis

Amanda Svensson får Svenska Dagbladets litteraturpris

Författaren får priset för Ett system så magnifikt att det bländar, en roman som ”ledigt forsar fram över sidorna”, enligt juryns motivering.

Foto: Alexandra A. Ellis
Se fler nyheter

Amanda Svensson är författare, kulturskribent och översättare, uppvuxen i Malmö men numera bosatt i England. Hon debuterade med den uppmärksammade Hey Dolly (2008), som följdes av den Augustprisnominerade Välkommen till den här världen (2011) och Allt det där jag sa till dig var sant (2014).

Hon tilldelades Per Olov Enquists pris 2019 samt Svenska Dagbladets litteraturpris samma år för romanen Ett system så magnifikt att det bländar

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.