Omslagsbild: Där solen går upp i väster

Utgivningsdatum: 2019-03-13
Recensionsdatum: 2019-04-08
ISBN: 978-91-1-308695-8

Där solen går upp i väster

En man från Paris förlorar sin familj när de faller från en rosa granitklippa i den lilla byn Ploumanac'h, i Bretagne. Åter i Paris isolerar han sig på fruns kontor och går igenom dator och papper för hitta en förklaring till fallet. Vem var egentligen hans fru?

Samtidigt följer vi hur en gammal man och en polis från byn i Bretagne påverkas av olyckan på stranden. Den gamle mannen har sett fallet från klippan men tiger om hela sanningen, och för polisen väcker händelsen frågor och traumatiska minnen.

Britta Röstlunds andra roman handlar om ett dödsfall, men det är ingen kriminalroman. Snarare ställer den frågor om vem som är frisk och vem som är galen. Om förutfattade meningar, tro, rädsla, mänsklighet, om att skapa sin egen verklighet. Precis som i debutboken Vid foten av Montmartre är miljön en av huvudpersonerna, denna gång utspelar det sig i det karga Bretagne.

Mer om författaren
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anna-Maria Käll
Utgiven: mars 2019

NYHETER

”Som svensk känner jag mig hemma i ett smått obekvämt klimat”

Britta Röstlunds nya roman Där solen går upp i väster är en historia om förutfattade meningar, tro, rädsla och om att skapa sin egen verklighet.

Foto: Marcus Johansson
Se fler nyheter

Britta Röstlund är sedan 15 år bosatt i Paris, där hon arbetar som frilansjournalist. Reportagen handlar om allt från modemässan i Paris till det politiska läget i landet. Har även varit chefredaktör för tidningen tête à tête, en tidning på svenska om Frankrike. 2016 romandebuterade hon med Vid foten av Montmartre som är såld till häpnadsväckande tolv länder.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.