Omslagsbild: Testamente

Utgivningsdatum: 2019-01-23
Recensionsdatum: 2019-02-11
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-308697-2

Testamente

Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kanske kan man helt enkelt skriva om den?

När Annie blir gravid åker hon motvilligt hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje, eget. Ingen blir särskilt glad över att se henne.

Det här är nämligen en familj som hukar under den mörka hemligheten. Dessutom består den av två föräldrar och tolv barn (eller fjorton beroende på hur man räknar) som aldrig någonsin dragit jämt. Där är raggaren, den duktige äldste sonen, kåkfararen, den homosexuelle sonen som skiter i vad folk i trakten tycker. Och Annie som är på smällen. Och modern som bestämt sig för att något måste hända. Och alla de andra. Och, sist men inte minst, fadern som bär på familjens mörka hemlighet. Eller snarare: fadern som är familjens mörka hemlighet. Nu är uppgörelsens tid. Snart kommer inget att vara som förut.

Testamente är en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.

Mer om författaren
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva.”
”Det är, långt in i den täta, omfångsrika romanen, fängslande in i varje liten detalj.”
”Hon är så bra att jag blir vansinnig”
”Wähäs energi och överflödande berättarlust har en alldeles egen kraft”

NYHETER

Två föräldrar, tolv (eller fjorton) syskon – och en stor hemlighet

Nina Wähäs nya roman Testamente är som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Nina Wähä är född och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2007 med romanen S som i syster. Hon spelade en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan och har sjungit i popbandet Lacrosse. Hennes senaste roman var den kritikerhyllade Titta inte bakåt! (2010).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.