Omslagsbild: Därför funkar meditation

Översättare: Ulrika Junker Miranda
Utgivningsdatum: 2019-05-02
Recensionsdatum: 2019-05-21
ISBN: 978-91-1-308749-8

Därför funkar meditation

Hur buddhismen kan hjälpa dig till ett sannare liv

I hjärtat av buddhismen hittas ett tydligt påstående: Anledningen till att människan lider är att hon inte ser världen klart. Vår hjärna, med fokus på överlevnad, signalerar gärna fara även för det som inte hotar oss, vilket riggar våra sinnen för oro, depression och girighet.

Så vad kan vi då göra för att leva lyckligare? Jo, buddhismen levererar också ett svar, en tydlig väg framåt: genom meditation kan vi lära oss att se världen, och oss själva, med större insikt, och på så sätt nå en varaktig och sann lycka.

Robert Wright utgår från sin egen resa, inklusive misslyckade meditationsförsök och retreatvistelser, och visar hur meditationen kan lära oss att släppa greppet om ängslan, ånger och ilska, och öka vår förmåga att uppskatta skönhet och andra människor. Han visar också hur denna förändring kan gå till.

Anekdoterna om författarens eget sökande berättas med en hel del självironi. Samtidigt tar han oss pedagogiskt igenom alltifrån den buddhistiska idétraditionen till hjärnforskningens senaste rön. Hela tiden med ett skarpt öga på vår samtid och oss själva.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019

Robert Wright är en amerikansk forskare och journalist som regelbundet medverkar i New York Times och som också har arbetat för tidningar och tidsskrifter som Science, Time, Slate och New Yorker. Han har varit lärare i psykologi vid University of Pennsylvania och i religion på Princeton. Han har skrivit flera bästsäljande böcker, bland annat The Moral Animal och The Evolution of God.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.