Omslagsbild: Mitt medelhavskök

Fotograf: Bruno Ehrs
Utgivningsdatum: 2019-03-22
Recensionsdatum: 2019-04-10
ISBN: 978-91-1-308760-3

Mitt medelhavskök

till bords med en italienare och två professorer

Varför är den goda Medelhavsmaten så bra för oss? För att ta reda på detta bjuder Fernando di Luca in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, till ett samtal. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis. Rundabordssamtalen varvas med Fernandos favoritrecept, såsom grillade grönsaker i vitlöksvinägrett och spaghetti puttanesca. Förutom smaken och hälsan finns en annan stor fördel med medelhavsmaten: den är så enkel att laga!

119 kr Bok - Flexband
Utgiven: mars 2019
Photo

Fernando Di Luca är grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca. Också känd som "Mannen som lärde svenskarna att tycka om olivolja". Mattias Jersild är matlagare och skribent med tjugoårig bakgrund i reklambranschen.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.