Omslagsbild: Må bra som förälder

Utgivningsdatum: 2019-03-08
Recensionsdatum: 2019-03-27
ISBN: 978-91-1-308851-8

Må bra som förälder

Psykologernas strategier för småbarnsåren

Hur tar man hand om sig själv efter månader med otillräcklig sömn? Hur orkar man med att vara en bra förälder till en treåring som trotsar? Hur förlåter man sig själv när man inte orkar som man borde? Och vad är ens en "bra" förälder?

Studier visar på paradoxen: att bli förälder, det kanske största och lyckligaste som kan hända en, verkar för många följas av en minskad livskvalitet, åtminstone kortsiktigt. Många upplever också att det saknas utrymme i föräldraskapet för andra känslor och upplevelser än lycka, njutning och prestation.

Det finns gott om böcker som försöker lösa utmaningar hos barnet, till exempel med sömn och trots. Men den här boken riktar sig helt mot föräldrarnas mående, deras känslor och reaktioner. Författarna koncentrerar sig på allmängiltiga problem i vardagliga situationer där de flesta som har små barn känner igen sig. Här får man såväl personliga berättelser som teorier och dessutom konkreta verktyg för självhjälp: enkla beprövade övningar som ska underlätta för föräldrar att må bättre under småbarnsåren.

193 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: april 2020

NYHETER

Vårda relationen under småbarnsåren

Under småbarnsåren sätts relationen på prov. Vi bjuder på ett avsnitt ur boken Må bra som förälder – psykologernas strategier för småbarnsåren.

Att vara lycklig som småbarnsförälder är ingen självklarhet

I boken Må bra som förälder riktar författarna och psykologerna Clara Zelleroth och Helga Johnsson Wennerdal fokuset på föräldrarnas mående under småbarnsåren.

Foto: Johan Wennerdal
Se fler nyheter

Helga Johnsson Wennerdal är leg psykolog med KBT-inriktning. Utbildad i parterapi.

Mer om författaren

Clara Zelleroth är leg psykolog med KBT-inriktning. Utbildad i parterapi och mindfulnessbaserad kognitiv terapi.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.