Omslagsbild: Träna din hjärna

Översättare: Mari Höglund
Utgivningsdatum: 2019-03-08
Recensionsdatum: 2019-03-27
Mediekontakt: Kajsa Loord
ISBN: 978-91-1-309040-5

Träna din hjärna

Förbättra ditt minne och håll hjärnan i form

Den norska neurologen Kaja Nordengen kommer nu med en träningsbok för hjärnan. Träna din hjärna tar ett helhetsgrepp om hjärnhälsan: berättar om sömnens betydelse, vikten av att göra vardagliga saker på nya sätt, behovet av att röra sig, hur bra det är för hjärnan att lära sig språk, schack och instrument. Men framför allt innehåller boken en mängd konkreta övningar, med olika sorters minnesträning, gåtor och IQ-test som på skilda vis kan öka nervcellsförbindelserna i hjärnan och öka dess kapacitet.

Tidigare trodde man att hjärnan bara var formbar hos barn men nu vet man att den kan påverkas av träning livet ut. Delar av hjärnan kan öka i storlek om de tränas, och också krympa om vi inte använder dem tillräckligt. Det är alltså aldrig för sent att träna sin hjärna!

I den här boken hittas finurligheter, oväntade fakta och rejäla utmaningar som hjälper en på traven.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

Kaja Nordengen (f 1987) är norsk läkare med specialisering i neurologi. 2014 doktorerade hon om hjärnan och blev i och med det en av de yngsta läkarna med doktorsgrad i Norge. Hennes populärvetenskapliga Hjärnan är stjärnan har blivit en jättesuccé i Norge med över 20 000 sålda exemplar och har även sålts till tio andra länder.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.