Omslagsbild: Yinyoga: Mindre stress och en friskare kropp

Fotograf: Katarina Di Leva
Utgivningsdatum: 2019-01-03
Recensionsdatum: 2019-01-23
ISBN: 978-91-1-309041-2

Yinyoga: Mindre stress och en friskare kropp

I vårt liv behöver vi både yin och yang för att vara balanserade, lyckliga och må bra. Om du bara har yang, det vill säga är konstant aktiv, presterar och planerar, kommer du till slut att krascha. Du behöver också yin: att stanna upp, mysa och hitta tid och rum där du kan vara dig själv utan att prestera. Allt detta tar Johanna Wickström fasta på i den här boken. Här får du inspiration till träning som ger en starkare kropp men också tid för tankar och reflekterande.

Yinyoga är en lugnare typ av yoga där du stannar i varje position länge. Praktiken är skapad för att sträcka ut och stärka kroppens fascia (bindväv) på djupet. Metoden är enkel men kraftfull, och hjälper inte bara kroppen att komma i form på ett unikt sätt utan ger även stark mental träning.

Boken är uppdelad i fem delar. Den första berättar vad yinyoga är, hur och varför den fungerar. En del handlar om meditationstekniker och en del visar de olika yogapositionerna, enkla att förstå i text och bild. Fjärde delen är skräddarsydda pass för till exempel den stressade eller den sömnlösa. Femte delen ger svar på vanliga frågor som författaren ofta får från sina elever.

Yinyogan, som snabbt blivit en väldigt populär form av yoga, passar alla, från nybörjaren till den avancerade och alla åldrar.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019

NYHETER

Yinyoga för kropp och själ — nu i din mobil!

Yinyogan har blivit en populär yogaform som passar alla oavsett ålder. Johanna Wickströms heltäckande bok i ämnet finns nu även som ljudbok.

Fotograf: Katarina Di Leva
Se fler nyheter

Johanna Wickström är utbildad yogalärare inom flera typer av yoga: yinyoga, virya och vinyasa. Hon började meditera och praktisera mindfulness redan i femtonårsåldern. Efter att ha prövat många olika sorters yoga fann hon sin hemvist inom yinyogan, på grund av dess starka meditativa inslag. Hon håller klasser i yinyoga på flera ställen i Stockholm och på senare tid även företagsyogapass, bland annat på för sina kollegor på ett it-konsultbolag.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.