Omslagsbild: Föda barn

Utgivningsdatum: 2019-04-05
Recensionsdatum: 2019-04-24
ISBN: 978-91-1-309230-0

Föda barn

Barnmorskornas guide till din förlossning

Att föda barn är en upplevelse olik alla andra. Att så mycket smärta kan vara normal. Att förlossningar kan skilja sig så mycket åt. Att det kan vara så omöjligt att föreställa sig hur det ska bli. Att det ska komma en ny människa!

Författarna till Föda barn är alla barnmorskor med lång erfarenhet. De är övertygade om att kvinnan, genom kunskap om vad som händer i kroppen och varför det känns som det gör, kan uppleva mindre rädsla och större trygghet och därmed lättare hantera födandets alla olika delar och utmaningar.

De tar upp fakta om hur kroppen fungerar och vad som händer under varje steg av födandet. De utelämnar inget, förskönar inte, utan ger svar på allt man kan vilja veta inför förlossningen och förberedelserna inför den. Här finns bland annat handfasta råd om alla sorters smärtlindring, om mental träning och partnerns roll. Genom hela boken finns personliga förlossningsberättelser som visar på bredden i känslor och upplevelser kopplade till födande.

Föda barn är en uppdaterad och helt omarbetad nyutgåva av Förlossningshandboken från 2009.

197 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Jonsson
Utgiven: april 2019

Hanne Fjellvang, leg barnmorska, är chefsbarnmorska på Södersjukhuset. Hon har även arbetat med mödrahälsovård.

Mer om författaren

Linn Richter, leg barnmorska, arbetar på BB Stockholm förlossning, specialistmödravård och BB. Hon har tidigare arbetat vid förlossningsavdelningen på Södersjukhuset.

Mer om författaren

Hanna Ulfsdottir, leg barnmorska, forskar om vattenfödslar och undervisar på barnmorskeprogrammet på Sophiahemmets högskola. Hon har tidigare arbetat vid förlossningsavdelningen på Södersjukhuset.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.