Omslagsbild: Kvinnornas stad

Översättare: Andreas Vesterlund
Utgivningsdatum: 2019-07-30
Recensionsdatum: 2019-09-02
ISBN: 978-91-1-309727-5

Kvinnornas stad

Succéförfattaren Elizabeth Gilbert är tillbaka med en ny storslagen och glittrande roman.

Sommaren 1940 anländer nittonåriga Vivian Morris till New York. Vivians talanger med nål och tråd ansågs otillräckliga av internatskolan, men som sömmerska på Teater Lily, hennes okonventionella faster Pegs charmiga men ökända teater på Manhattan, duger de alldeles utmärkt. Vivian hyllas av alla showgirls för att hon kan omvandla tygtrasor till kreationer värdiga gudinnor.

I det som under kriget blir en märklig kvinnostad försöker Vivian vara fri och göra det hon vill. Och när legendariska skådespelerskan Edna Watson kommer för att spela i Teater Lilys mest ambitiösa show någonsin, hänförs Vivian av magin som uppstår i denna gnistrande stjärnas kölvatten. Men läxor måste läras, och bittra misstag måste göras. Vivian inser att hon behöver lära sig att leva flera liv för att få det hon vill ha.

Kvinnornas stad är en berättelse om kvinnor som har levt som de verkligen är, i otakt med ett århundrade som inte riktigt kunde hålla jämna steg med dem.

Sagt om Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter:

"En udda, myllrande rik livsskildring om Alma Whittaker som växer upp i Philadelphia på 1800-talet." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"ett riktigt orangeri till roman Bered dig på en stor läsupplevelse." Kenneth Gysing, Femina

"ett riktigt läsäventyr. Jag kan inte beskriva den som något annat än en ren och skär läsfest på 600 sidor." Annika Koldenius, Smålandsposten 

Mer om författaren
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2019
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: augusti 2019

NYHETER

Eat Pray Love-författaren Elizabeth Gilbert möter sina svenska läsare

Den 30 mars medverkar Elizabeth Gilbert, författaren till succén Eat Pray Love på ett digitalt författarbesök med 4good Book Club, för att prata om sin senaste roman Kvinnornas stad.

Fotograf: Timothy Greenfield-Sanders

En ”dålig flickas” tillbakablickar

Författaren till Eat Pray Love är tillbaka med Kvinnornas stad, där en kvinna blickar tillbaka, utan ånger, på sitt roliga och promiskuösa leverne i 1940-talets teatervärld. Boken är en hyllning till glamour och att stå för den man är trots omvärldens skuldbelägganden.

Foto: Timothy Greenfield-Sanders

Den sista Millenniumboken med på Times lista över sommarens läsning

David Lagercrantz Hon som måste dö får sällskap av Eat, Pray, Love-författaren Elizabeth Gilberts kommande bok.

Se fler nyheter

Elizabeth Gilbert är den bästsäljande författaren till Lyckan, kärleken och meningen med livet (mer känd som Eat Pray Love) och flera andra internationellt bästsäljande verk, både inom skönlitteratur och sakprosa. Hon har tidigare publicerat två romaner, Stern Men och Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter, som nominerades till Årets bok 2016 samt Baileys Women's Prize for Fiction och Wellcome Book Prize. Gilbert bor i New Jersey.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.