Omslagsbild: De odödliga

Översättare: Örjan Sjögren
Utgivningsdatum: 2019-04-17
Recensionsdatum: 2019-05-06
ISBN: 978-91-1-309117-4

De odödliga

Det är sommar 1969 i New York. I ett nedgånget hyreshus har ett medium flyttat in. Hon säger sig kunna förutspå människors dödsdagar. Uttråkade på gränsen till desperation nappar de fyra syskonen Gold direkt. Simon, Klara, Daniel och Varya är för unga för att förstå vidden av vetskapen, när de smyger sig ut för att ta reda på sina öden.

Under åren som kommer måste syskonen välja hur de ska leva med de profetior de gavs den dagen. Kommer de att acceptera, ignorera, fuska eller trotsa dem? Simon, yngst i syskonskaran, flyr till San Fransisco i jakten på kärlek och frihet; Klara blir illusionist i Las Vegas, besatt av att testa gränsen mellan fantasi och verklighet; Daniel försöker kontrollera sitt öde genom att bli militärläkare i armén; och Varya, den äldsta i syskonskaran, vänder sig till vetenskapen för att finna svaren hon söker.

De odödliga är en stark och gripande roman som ställer frågor om hur vi lever, hur vi dör och vad vi gör med den korta tid vi har.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anna-Maria Käll
Utgiven: april 2019

NYHETER

Vad gör vi med den korta tid vi har?

I Chloe Benjamins hyllade De odödliga får syskonen Gold veta när de kommer att dö – information de hanterar på helt olika sätt.

Foto: Nathan Jandl
Se fler nyheter

Chloe Benjamin, född 1988, har skrivit två romaner. Hennes första roman, The Anatomy of Dreams, blev prisbelönt och uppmärksammad. Men det stora genombrottet har kommit med De odödliga, som var en stor internationell snackis under 2018. Den har legat flera veckor på New York Times bästsäljarlista, valts ut till en av de tio bästa böckerna 2018 av Entertainment Weekly och finns på National Public Radios (NPR) lista över årets bästa böcker. Benjamins böcker har översatts till 28 språk. Hon är uppvuxen i San Francisco, men bor i dag med sin man i Wisconsin.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.