Omslagsbild: Skuggor över Reykjavik

Översättare: Ingela Jansson
Utgivningsdatum: 2019-05-27
Recensionsdatum: 2019-06-17
ISBN: 978-91-1-307422-1

Skuggor över Reykjavik

Reykjavik 2016: En nittioårig man hittas död i sin lilla lägenhet i centrala Reykjavik. Han ser ut att bara ha somnat in, men rättsläkaren konstaterar att mannen dött till följd av kvävning. I mannens lägenhet hittas pressklipp och foton från ett känt mordfall i ett av 40-talets Reykjaviks mer skumma kvarter, Skugga sund.

Reykjavik 1944: Ingiborg och hennes amerikanske pojkvän, sergeant Frank Carroll snubblar över en strypt kvinna i en portgång när de försöker hitta någonstans att vänslas. Frank och Ingiborg flyr från platsen så snabbt de kan, men blir sedda och snart knackar Flóvent och Thorson på hemma hos Ingiborg för att förhöra henne. Av Frank Carroll finns inget spår.

Reykjavik 2016: Den nu pensionerade kommissarien Konrad kontaktas för att hjälpa till med fallet med nittioåringen. Konrad kopplas in eftersom han växt upp i Skugga sund. När Konrad intervjuar 90-åringens grannar får han veta hans namn, Stefan Thorson eller Stefan Thoradson som han sedermera kallade sig. Kanadensaren som tillsammans med Flóvent utredde mordet i Skugga sund. 

Mer om författaren
188 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2020
124 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019
118 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Tomas Norström
Utgiven: september 2019

NYHETER

Möt spänningsmästaren Indridasons nya deckarhjälte

I Skuggor över Reykjavik knyts två mordutredningar skickligt ihop – ”en bladvändare till thriller”, skriver kritikerna.

Foto: Johann Pall Valdimarsson
Se fler nyheter

Arnaldur Indridasons böcker finns översatta till 40 språk och har sålt i nära 15 miljoner exemplar sedan hans Glasnyckelbelönade debut med Glasbruket 2003. Efter den historiska Skuggasund-trilogin, som utspelar sig i Reykjavik under andra världskriget med Flovent och Thorson som hjältar, lanserar nu Indridason sin nye deckarhjälte Konrad.

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.