Omslagsbild: Att vinna över ensamheten

Utgivningsdatum: 2019-08-27
Recensionsdatum: 2019-09-11
ISBN: 978-91-1-309625-4

Att vinna över ensamheten

Psykologens bästa råd

Vi talar sällan om det, men vi är många som kan känna oss ensamma. Det kan vara en faktisk avsaknad av social samvaro eller en känsla av att inte bli sedd, förstådd och bekräftad av de människor man har runt omkring sig.

Ensamhet bör beskrivas som en av vår tids folksjukdomar. Vi har skapat ett samhälle som fokuserar på individen oavsett hur det får oss att må, och inte sällan blir kostnaden stress, ensamhet och en känsla av tomhet. Samtidigt står såväl samhället som den drabbade ofta handfallna när det kommer till att åtgärda problemet. Hur gör man egentligen för att få nya vänner? Hur lever man med någon, och inte bara bredvid? Hur vågar man ta de där viktiga små stegen till en förändrad livssituation med större gemenskap?

Anna Bennich, leg psykolog och leg psykoterapeut, möter många människor som kämpar med olika former av ensamhet. Här beskriver hon tillståndets olika uttryck, orsaker och effekter. Hon lyfter fram den senaste forskningen om relationernas betydelse för vår hälsa och ger handfasta tips och strategier för hur vi kan öka och fördjupa relationerna i våra liv. Hon lyfter även frågan om allas vårt gemensamma ansvar för att se och finnas till för varandra.

Mer om författaren
216 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anna Bennich
Utgiven: november 2019

NYHETER

Den ofrivilliga ensamheten – vår tids folksjukdom

Anna Bennich, psykolog och psykoterapeut, har skrivit boken Att vinna över ensamheten för att öka medvetenheten om ett stort problem.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Anna Bennich är leg psykolog och leg psykoterapeut och arbetar både med individer och par. Hon är regelbunden expert i TV4 Nyhetsmorgon och återkommande gäst i radioprogram som Kropp & Själ i P1 och Morgonpasset i P3. Hon skriver regelbundet för DN, Psykologiguiden och MåBra och har tidigare givit ut böckerna Sjukt stressad en handbok i att hantera vardagens stress och Vägen genom skilsmässan.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.