Omslagsbild: Känslosmart

Utgivningsdatum: 2019-08-30
Recensionsdatum: 2019-09-11
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-309332-1

Känslosmart

Konsten att leva med sig själv och andra

Känslor har varit helt avgörande för människans överlevnad som art. Inte bara för att de hjälper oss att undvika fara - utan dem skulle vi inte kunna fatta beslut eller veta vad vi tycker. Faktum är att vi utan känslor skulle få svårt att motivera oss själva att göra särskilt mycket alls.

Senare tids hjärnforskning visar att känslor som trycks undan förstärks och blir inre distraktioner för hjärnan vilket i förlängningen kan leda till stress i kroppen. En oförmåga att handskas med känslor kan leda till konflikträdsla, dåligt självförtroende och såväl psykisk som fysisk ohälsa. Men trots att det finns mycket kunskap om att känslorna påverkar alla delar av livet, får de flesta av oss väldigt lite utbildning i ämnet under uppväxten. I den här boken får läsaren en chans att täppa till kunskapsluckorna, och får med sig många bra redskap för att hantera känslor.

Författarna tar hjälp av olika experter, bland annat en neuroforskare, en präst, en psykolog och en professor i kognitionsvetenskap, för att förklara och utforska känslor ur olika perspektiv. På ett pedagogiskt sätt reder de ut vad känslorna är, var de kommer ifrån och vad de försöker säga oss. De presenterar även konkreta metoder för att hjälpa läsarna förstå alla sorters känslor, och hur man kan möta, härbärgera och hantera dem på bästa sätt.

Känslosmart är en underhållande och tänkvärd handbok i att bygga hållbara relationer, inte bara med andra utan också med sig själv.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maria-Pia Gottberg
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

Bygg hållbara relationer — med dig själv och andra!

Boken Känslosmart handlar om att lära känna sina känslor och ta kontroll över sitt liv. 

Foto: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Maria-Pia Gottberg är författare och föreläsare och har utvecklat konceptet känslodockan Friendy. Hon har skrivit flera böcker, senast Medkänslans pedagogik (Studentlitteratur 2017).

Mer om författaren

Anna Eriksson Skarin är författare och utbildare, med särskilt fokus på neuroledarskap och storytelling. Hon har tidigare skrivit två romaner.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.