Omslagsbild: Ditt fertila liv

Utgivningsdatum: 2019-09-06
Recensionsdatum: 2019-09-18
Mediekontakt: Kajsa Loord
ISBN: 978-91-1-309403-8

Ditt fertila liv

Allt du behöver veta från pubertet till klimakterium

En kvinna är som mest fertil när hon är i 20-årsåldern. Sedan sjunker fertiliteten sakta, först långsamt sluttande, sedan snabbare efter 35 och ännu snabbare efter 40. Ett biologiskt faktum som inte går i linje med hur de flesta svenska kvinnor lever sina liv.

Många ägnar sina första fertila år åt att vara livrädda för att bli gravida, för att plötsligt en dag vara ännu mer rädda för att inte kunna bli det alls. Få saker är så engagerande och avgörande som fertiliteten, och samtidigt - eller kanske just därför - är kvinnans underliv och fertila liv omgärdat av okunskap och myter.

Det vill barnmorskan Emma Karling Widsell och fertilitetsläkaren Carolina Tristen ändra på. De har ägnat en stor del av sina yrkesliv åt att hjälpa kvinnor med fertilitetsproblem och berättar här allt du behöver veta för att förstå din anatomi och de faktorer som påverkar fertiliteten. Och de slår hål på myterna. Här kan du bland annat läsa om endometrios, PCOS, könssjukdomar, preventivmedel, PMS, hormonbehandlingar och fertilitetsutredningar.

Med ökad kunskap får du bättre möjligheter att förstå de signaler kroppen sänder ut och att planera ditt fertila liv.

212 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

NYHETER

Den maktlösa känslan vid ofrivillig barnlöshet

I boken Ditt fertila liv får du information du behöver för att kunna fatta rätt beslut kring ett komplicerat och känsligt ämne.

Planera ditt fertila liv!

Boken Ditt fertila liv ger dig all information du behöver för att kunna fatta rätt beslut kring ett komplicerat och känsligt ämne.

Se fler nyheter

Emma Karling Widsell är barnmorska på förlossningskliniken på Danderyds sjukhus. Tillsammans med Carolina Tristen poddar hon om ofrivillig barnlöshet, Ivf-podden, och har varit återkommande experter i ämnet på TV4 Nyhetsmorgon.

Mer om författaren

Carolina Tristen är fertilitetsläkare på IVF-gruppen på Sophiahemmet. Tillsammans med Emma Karling Widsell poddar hon om ofrivillig barnlöshet, Ivf-podden, och har varit återkommande experter i ämnet på TV4 Nyhetsmorgon.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.