Omslagsbild: Den motvilliga modellen

Utgivningsdatum: 2019-10-25
Recensionsdatum: 2019-11-06
ISBN: 978-91-1-309410-6

Den motvilliga modellen

Roger Dupé är född och uppvuxen i Bäckby, en stadsdel i Västerås. Precis som många andra familjer i Bäckby lämnade hans föräldrar sina hemländer, Togo och Ghana, för en ljusare framtid i Sverige. Roger växer upp med förebilder som Nelson Mandela och Martin Luther King, men de hjälper honom lite när han utsätts för rasism under skolåren och får slåss med den svenska identiteten. Större delen av barndomen tillbringas på fotbollsplanen: det är där vännerna, glädjen och framtiden finns. Men när drömmen om att bli fotbollsproffs krossas av en knäskada drabbas Roger av en identitetskris. När det enda man någonsin velat göra är borta, vad gör man då?

Under en shoppingrunda i Stockholm blir han upptäckt av två modellscouter och kastas in i en helt ny värld. Han får tillbaka livsgnistan, men blir snart varse att i en extremt homogen och många gånger exkluderande modebransch efterfrågas sällan svarta modeller. Hans vilja att bryta normer blir starten på en resa med händelser och möten som han aldrig hade kunnat drömma om.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Alexander Salzberger
Utgiven: december 2019

NYHETER

En oglamorös resa i en glamorös bransch

Modellen Roger Dupé berättar i sin nya bok om viljan att bryta normer i en homogen och exkluderande bransch.

Foto: Fredrik Augustsson
Se fler nyheter

Roger Dupé, född 1991, är en internationellt känd modell. 2016 blir han historisk då han som första svarta modell frontar det exklusiva varumärket Rolls-Royce. Roger har synts på billboards på Times Square i New York och gått visningar för bland andra Kenzo, Jean-Paul Gaultier och Björn Borg. Han är idag utbildad inköpare och brinner för arbetet med att öka mångfalden i modebranschen.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.