Omslagsbild: Teonauterna

Utgivningsdatum: 2019-08-01
Recensionsdatum: 2019-08-19
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-309060-3

Teonauterna

Efter sju år i dvala ombord på rymdskeppet Oberon väcks teonauten Adam. Hans medresenär Jasmin har inte överlevt färden. De har skickats ut i Vintergatan för att söka efter uppkomsten till liv, kanske även efter det gudomliga. Allt tyder på att svaren kan finnas på den avlägsna himlakroppen Trögkryparen. Adam lyckas återskapa Jasmins medvetande i digital form och tillsammans kan de slutföra sitt uppdrag. Men något gudomligt erfar han inte. Inte heller hälsas han som en hjälte när han efter många år återvänder till jorden, där Jasmin sörjs av sin familj. Men är hon verkligen död om hennes medvetande finns kvar? Sam Ghazi undersöker i sin nya roman existentiella frågor om liv, död, ursprung och evighet.

Mer om författaren

Sam Ghazi är författare och patolog. Han debuterade 2007 med diktsamlingen Sömn är tyngre än vatten, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hans första roman, Sången ur det kinesiska rummet, utkom 2014 och blev mycket väl mottagen av recensenterna. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.