Omslagsbild: Vego i världsklass

Fotograf: Stefan Wettainen
Utgivningsdatum: 2019-08-07
Recensionsdatum: 2019-09-04
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-309660-5

Vego i världsklass

Hållbar mat för en aktiv livsstil

Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!

Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!

239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019

NYHETER

Hållbar mat för en aktiv livsstil

Vego, mätt och stark. Inte alls en omöjlig kombination! Nya boken Vego i världsklass guidar dig rätt.

Se fler nyheter

Linda Bakkman är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. I 13 år har hon arbetat som kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté med att förbättra kosten för våra mest framgångsrika idrottare. I sitt arbete möter hon allt från motionärer till hårt tränande ungdomar och OS-medaljörer.

Mer om författaren

Anna Richert är matexpert på Världsnaturfonden WWF. Hon beskriver hur maten påverkar vår planet och de allra viktigaste stegen för mer hållbar mat. Hon hjälper oss att prioritera när olika miljöaspekter står emot varandra och visar hur en omställning blir möjlig i det dagliga livet.

Mer om författaren

Gustav Johansson, matentreprenören bakom matbloggen Jävligt gott, visar hur man gör för att laga god, näringsspäckad och mättande vegomat på ett lätt sätt.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.