Omslagsbild: Sista hösten i Legoland

Utgivningsdatum: 2019-09-26
Recensionsdatum: 2019-10-14
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-309797-8

Sista hösten i Legoland

Människorna i Köpenhamn vill bara leka och har slutat tro på något annat än sig själva. De har förvisso tagit tag i problemet med havsnivåstigningarna, men deras lösning riskerar hela stadens säkerhet. Tre orakel är på plats för att varna dem för deras hybris, men det är svårt att få människorna att lyssna.
Vi får följa oraklet Amir, som är på sitt första uppdrag på jorden, men också fyra människor: Katja, som skulle vilja bli lesbisk; Alice, som bara vill ha tillbaka sitt ex; Malik, som kämpar för att få genomföra sitt drömbygge; och hans tioåriga klimatmedvetna dotter Joanna, den enda som tycks inse faran. De här människorna går in och ut ur varandra liv på väg mot den undergång de inte vill kännas vid.

Den sista hösten i Legoland är något så ovanligt som en dystopi med ovanligt gott humör som både efterfrågar och ifrågasätter människans behov av ideologier.

Mer om författaren

Hanna Rut Carlsson är 29 år och utbildad miljövetare vid Köpenhamns universitet. Inspirationen till det här projektet har till stor del kommit från hennes arbete med miljöfrågor, men också en känsla av lekfullhet på gränsen till oansvarighet i den nordiska välfärden.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.