Omslagsbild: Sista hösten i Legoland

Utgivningsdatum: 2019-09-25
Recensionsdatum: 2019-10-14
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-309797-8

Sista hösten i Legoland

En tragedi

Det är den allra sista hösten, men ingen tycks lägga märke till det. Människorna i Köpenhamn vill bara leka och har slutat tro på något annat än sig själva. De märker inte ens att själva grunden som allting vilar på är på väg att försvinna. Tre orakel är på plats för att varna dem, men det är svårt att få någon att lyssna.

Vi får följa oraklet Amir, som är på sitt första uppdrag på jorden, men också fyra människor: Katja, som skulle vilja bli lesbisk; Alice, som bara vill ha tillbaka sitt ex; Malik, som kämpar för att få genomföra sitt drömbygge; och hans tioåriga klimatmedvetna dotter Joanna, den enda som tycks inse faran.

Sista hösten i Legoland är Hanna Rut Carlssons debutroman. En berättelse om hybris och annalkande katastrof, men också om några människor som söker efter mening mitt i undergången.

Mer om författaren
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Sista hösten i Legoland är en ytterst övertygande roman. Den berör och förmår samtidigt - utan störande vassa pekpinnar - att resa en mängd viktiga frågor om det moderna sättet att hantera vardagen. Det är, tveklöst, sent på jorden.”
Dalarnas Tidning
Vem anade att en debuterande miljövetare skulle skriva en av årets starkaste romaner?
Femina

Hanna Rut Carlsson är 29 år och utbildad miljövetare vid Köpenhamns universitet. Inspirationen till det här projektet har till stor del kommit från hennes arbete med miljöfrågor, men också en känsla av lekfullhet på gränsen till oansvarighet i den nordiska välfärden.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.