Omslagsbild: Den bästa av världar

Översättare: Camilla Frostell
Utgivningsdatum: 2019-10-23
Recensionsdatum: 2019-11-11
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-307992-9

Den bästa av världar

För mer än tjugo år sedan skedde en tragedi i Berlin som slet en hel familj i stycken. En mor begick ett fruktansvärt misstag, en far vet inte hur han ska härbärgera sin sorg och en dotter minns inte vad som hände.

Den unga skådespelerskan Aurelia är lika gammal som det fria Europa. Hon föddes samma dag som Berlinmuren föll, och nu när hon står inför sitt stora genombrott börjar hennes förflutna hinna ifatt henne. Vad var det som hände i Berlin när hon var liten? Vad avslöjade hennes pappa innan han drabbades av ett slaganfall? Varför vägrar hon svara på mammans upprepade telefonsamtal? Och vem är det som ständigt tycks vara henne i hälarna och verkar veta allt det hon själv inte vet?

Den bästa av världar är en mångbottnad och oavbrutet fascinerande berättelse om kärlek, och om en familj som tyngs av en stor förlust. Författaren Riikka Pukkkinen har gjort sig känd för att aldrig väja för de svåraste frågorna må de vara psykologiska, filosofiska eller politiska.


 

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019

Riikka Pulkkinen är född 1980 och bor i Helsingfors. Hon slog igenom stort med sin debutroman Gränsen, som såldes i 40 000 exemplar i Finland. Hon är en av de mest uppmärksammade finska författarna i den yngre generationen. På svenska introducerades hon med Sanningen 2012, sedan utgavs Gränsen, 2013 och Främlingar 2015. Den nya romanen Den bästa av världar har fått ett fantastiskt mottagande i Finland och anses som en av hennes allra starkaste romaner.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.