Omslagsbild: Inför hans blick

Utgivningsdatum: 2019-09-26
Recensionsdatum: 2019-10-14
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-309366-6

Inför hans blick

Inför hans blick är den avslutande och fristående delen i Malou von Sivers trilogi om att ärva ett sår över flera generationer.

Det första Anna lägger märke till är händerna. Jonas stora varma händer. Det är smällkall vinter när de först möts och inneslutna i sin förälskelsebubbla vandrar de runt i ett Stockholm. Men det ska visa sig att de drar åt olika håll. Jonas vill hålla kvar Anna i bubblan; för henne är friheten det viktigaste som finns.

För Annas liv kanske ser perfekt ut på ytan hon är en stark, driven kvinna som gör karriär som skådespelerska i den tuffa teaterbranschen. Men där under finns ett sår, det som kommer från uppväxten med en far som utan förvarning och blixtsnabbt kan växla från att vara öm och kärleksfull tillfruktansvärda raserianfall, som går ut över Anna och hennes bror. Och där finns en mor som inte griper in. Annas flykt från barndomens radhus har varit nödvändig för hennes överlevnad, men det finns gränser för hur långt hon kan fly innan minnena hinner ikapp henne.

Inom Anna växer rädslan för varje år. För att hon inte ska lyckas läka såret. För att Jonas ska tröttna på hennes frihetslängtan. För att hon ska förlora allt. 

Mer om författaren

Malou von Sivers är journalist, moderator, föreläsare och känd tv-profil. Hon började sin karriär på Expressen och Aftonbladet och arbetade som nyhetsreporter där i tio år. Därefter var hon med och startade svenska ELLE och senare Nyhetsmorgon, Sveriges första morgonprogram. Nu har hon sedan många år sitt eget program Malou efter tio. I sin intervjuserie Malou möter, har hon har intervjuat flera av världens stora ledare och megastjärnor, som rönt internationell uppmärksamhet. Har fått Stora journalistpriset. 2017 debuterade hon som författare med Mitt hjärtas oro, 2018 kom andra delen Olycksbarnet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.