Omslagsbild: En halv värld bort

Översättare: Hanna Svensson
Utgivningsdatum: 2019-10-23
Recensionsdatum: 2019-11-11
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-309741-1

En halv värld bort

Kerry Hayes vet exakt vem hon är: ensamstående mamma, städare och Mariah Careys största fan. Uppvuxen på olika fosterhem runt om i London har hon inte haft ett helt lätt liv. Ända sedan hon var liten har hon drömt om att återse sin lillebror som adopterades bort när de båda var små. Varje år skriver hon brev till honom, men de verkar aldrig komma fram, tills en dag när hon får ett sms.

Noah Martineau tror sig veta exakt vem han är: en framgångsrik brottmålsadvokat, med fru och barn och ett stort hus i Primrose Hill. Han har aldrig blickat bakåt, allt han någonsin behövt har funnits där i hans absoluta närhet. Hans föräldrar har alltid gett honom samma kärleksfulla bemötande som hans syskon, och den lilla detaljen att de har olika färg på sin hud har aldrig haft någon betydelse.

Trots det så är det något som skaver. Något som har skavt i honom hela hans liv utan att han har kunnat sätta fingret på vad det är. Men har man alltid hållit en dörr hårt stängd inom sig, så spiller det lätt över på andra områden i livet.

Samtidigt som hans äktenskap knakar i fogarna håller en kraftig vindpust på att blåsa upp dörren på vid gavel. Och plötsligt står Noah öga mot öga med ett förflutet han aldrig tidigare ägnat en tanke.

En halv värld bort är en känslosam och gripande berättelse om två syskon vars förutsättningar plötsligt ändrades och som gav den ena ett liv som den andra enbart kunnat drömma om. Och när de ställs inför det faktumet, hur ska de gå vidare med sina liv?

Mer om författaren
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Viktoria Flodström
Utgiven: oktober 2019

Mike Gayle är född 1970, och uppvuxen i Birmingham. Han flyttade till London för att börja en karriär som journalist, och har arbetat för tidningar som Sunday Times, Guardian och Cosmopolitan. Gayle blev heltidsförfattare 1997 efter succén med debutboken My Legendary Girlfriend. Den blev en stor framgång både bland läsare och kritiker. Sedan dess har han skrivit tretton romaner som alla nått en stor och bred publik. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.