Omslagsbild: Bättre balans

Översättare: Sandra Medin
Utgivningsdatum: 2019-09-18
Recensionsdatum: 2019-10-09
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-309870-8

Bättre balans

Tio veckor med enkla övningar för rörlighet, hållning och stabilitet

I takt med att vi blir äldre blir vår balans allt sämre. Men ett dåligt balanssinne kan lätt tränas upp!

Yrsel, svindel och ostadighetskänsla beror oftast på problem med balanssinnet. I takt med stigande ålder ökar vår snubbelrisk och allt fler hinder dyker upp - ojämna trappsteg, trottoarkanter eller till och med mattan hemma i vardagsrummet.

Att ha dålig balans är farligt. Varje år dör över tusen personer bara i Sverige till följd av fallolyckor, nästan tre gånger fler än antalet dödsfall i trafiken.

Precis som med kroppen i övrigt, handlar det om att hålla igång. I Bättre balans lär man sig med hjälp av ett antal enkla övningar att bygga styrka och öka sin rörlighet. Samtliga går att göra hemma och integreras i vardagen, till exempel när du borstar tänderna, klär på dig eller diskar. Ett tioveckorsprogram för ett mer välbalanserat liv!

Mer om författaren
184 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
Photo

Carol Clements är personlig tränare i New York och har mer än fyrtio års erfarenhet av att arbeta med en äldre målgrupp. Med en bakgrund inom dans, koreografi och olika former av rörlighetsträning vet hon hur viktigt det är att hålla igång för att behålla balansen när vi blir äldre.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.