Omslagsbild: Drömmarna

Översättare: Maria Nääs
Utgivningsdatum: 2019-09-11
Recensionsdatum: 2019-09-09
ISBN: 978-91-1-308705-4

Drömmarna

En märklig sömnepidemi drabbar en liten stad i USA. Den tar sin början på universitetet, med en kvinnlig student som lämnar en fest. Hon känner sig trött, säger hon till sina vänner, tröttare än hon någonsin känt sig i hela sitt liv. Hon somnar, men vaknar inte. Smittan sprider sig och allt fler i den lilla staden somnar in. Ingen vaknar. Snart upptäcker man att de som sover har en hjärnaktivitet som vida överstiger den hos vakna människor.

Vi får följa en handfull personer i olika åldrar och olika sammanhang, som på olika sätt drabbas av epidemin. Drömmarna är en gripande berättelse om hur nära vardagslivet kan vara det oerhörda och fasansfulla. Skrivet på en lyrisk prosa och häpnadsväckande fantasifullt. Drömmarna finns kvar i ditt medvetande långt efter dess sista sida.

"Stark och berörande" The New York Times Book Review

"Djupt fantasifull och tystlåtet förkrossande [...] Det är en skicklig, komplex och rakt igenom tillfredsställande roman om ett litet samhälle i kris." Publishers Weekly 

Mer om författaren
222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Daniella Mendel-Enk
Utgiven: september 2019

Karen Thompson Walker gav ut debutromanen En tid för mirakel 2012. Den fick fantastiska recensioner och såldes till närmare 30 länder. Thompson Walkers TED Talk om rädsla och kreativitet har setts runt 2 miljoner gånger. Hon är född och uppvuxen i San Diego och bor idag i Brooklyn. Debutromanen skrev hon om morgnarna innan hon gick till sitt arbete som förläggare på Simon & Schuster. Drömmarna är hennes andra roman och har hyllats av både läsare och kritiker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.