Omslagsbild: Genom dina ögon

Översättare: Ninni Holmqvist
Utgivningsdatum: 2019-10-02
Recensionsdatum: 2019-10-21
ISBN: 978-91-1-309688-9

Genom dina ögon

Simon sväljer tvåhundra tabletter, dricker två flaskor vin och kör iväg med bilen. När barndomsvännen Peter senare kommer till sjukhuset tycker han att Simon på ett märkligt sätt ser likadan ut som när de kände varandra. Han liknar ett barn. Peter ser till att Simon får en specialistbehandling där man funnit på ett sätt att på teknisk väg gå in i andra människors medvetande och uppleva exakt vad de har upplevt. Det visar sig att institutet drivs av ytterligare en barndomsvän, Lisa Skærsgaard, vars båda föräldrar omkom i en olycka när hon var liten.

Tiden på institutet blir ett sätt för Peter att verkligen lära känna både Simon och Lisa. Kanske finns ett sätt där traumatiska händelser blir en väg till att komma nära en annan människa - så pass nära att alla gränser suddas ut och konsekvenserna blir vittomfattande.

Peter Høeg har sedan sin debut som författare 1989 mutat in ett alldeles eget rum i den samtida nordiska litteraturen där han blandar naturvetenskap, spänningselement och skarpa personporträtt.

Mer om författaren
222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: november 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019
124 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sven Ahlström
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

Peter Høegs nya roman handlar om att komma nära varandra i kris

Författaren som slog igenom med Fröken Smillas känsla för snö är tillbaka med en ny gripande berättelse.

Se fler nyheter

Peter Høeg, född 1957, debuterade 1989 med romanen Föreställning om det 20:e århundradet. Sitt stora internationella genombrott fick han med den thrilleraktiga Fröken Smillas känsla för snö (1994), en formidabel succé som även filmatiserades av Bille August, och den kontroversiella uppväxtskildringen De kanske lämpade (1995). Høegs böcker har utkommit i fler än trettio länder och han är en av Nordens mest lästa författare. Hans senaste bok var den kritikerhyllade romanen Effekten av Susan (2015).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.